4 Mayıs itibariyle İstanbul Esenler'deki 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın 25 yıllık işletme süresi sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile otogarı şu anda yöneten Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ (AVTER) arasında henüz bir görüşme gerçekleşmedi. Fiilen otogarın işletme sözleşmesi bitti.
AVTER Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada 29 milyon dolara mal olmuş bir yatırıma 130 milyon dolar masraf yaptıklarını iddia ederek yap işlet devret projelerinde sürenin 49 yıl olduğunu otogara 25 yıl işletme hakkı verilerek kendilerinin mağdur edildiğini ifade etti.
Yıldırım, “Otogarın işletmesine devam etmek istiyoruz. 168 hisse sahibi var burada. Bu otogarda 5 bin kişi yaşıyor. Mağduriyetler oluşmasın” diye konuştu.
1994 yılındaki otogar projesinde öngörülenden çok daha fazla bir yatırımı alana yaptıklarını anlatan Yıldırım, “İstanbul'un yönetiminde kim olacaksa onunla konuşmak ve taleplerimizi anlatmak istiyoruz” ifadesini kullandı.
AVTER otogarın işletmesini 25 yıl daha devam ettirmek için talep yazısını İBB'ye gönderdi. Yıldırım İBB'ye sundukları teklifte yönetimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de temsil edilmesi önerisinde bulunduklarını belirtti.
Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal ise sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada AVTER'in garı işletmek için yasal süresinin dolduğuna vurgu yaptı. Önal, “Şu anda bu alan fiilen İBB'nin işletme karmaşasının bir an önce sona ermesi gerekiyor” diyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/buyukistanbulotogarindaisletmekarmasasi4692072/
Polisin başörtülü kadına cinsel tacizinin görüntüleri ortaya çıktı !5153 izlenme
Teröristler dikkat çekmemek için işte bunu yapmış83 izlenme
İzmir’de bir zincir markete giden adam, “Fiyatlar çok pahalandı, her şey çok pahalı geçinemiyoruz. Açız. Kendime zarar vereceğim” diye bağırdı29 izlenme
İmamoğlu’nu tehdit eden şüpheli: Sana kanını içiririm!398 izlenme
Türkiye’de bir ilk: İbadet paralı oldu!1279 izlenme
Yönetiminde bir Bakanın ve Bilal Erdoğan'ın olduğu kurum hakkında bomba iddialar!155 izlenme
Ambulans uçaklarda Katar ortaklığı!126 izlenme
AKP'li vekil Galip Ensarioğlu'dan Narin'in ailesiyle ilgili şok sözler! “Bizlerin bazen bilmediği, bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var çünkü aile, bizim dostlarımızdır”46 izlenme