17 milyon emeklinin feryadını dikkate almayan iktidar 11 bin hobi bahçesinin peşine düştü. Emekliler açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışırken, yılbaşında en düşük emekli maaşına sadece 3 bin 119 lira zam yapıldı. 16 bin 881 liralık maaş 20 bin liraya çıktı. 4.9 milyon emekli 20 bin lira, emeklilerin yüzde 90’ı ise 25 bin lira ve altında maaş alıyor. ‘Kaynak yok’ denilerek emekli bayram ikramiyesine de zam yapılmadı.
Günlerdir yıkılması tartışılan tarım arazileri üzerinde bulunan hobi bahçelerinin yıkılması planı ‘Oy kaybederiz’ uyarısı üzerine yeniden değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’e “Bu konuyu yeniden çalışıp getirin, değerlendireceğiz” diye talimat verdi. TBMM Tarım Orman Komisyonundan geçen kanun teklifi Genel Kurul’da ele alınırken muhtemelen hobi bahçelerinin yıkılması konusu metinden çıkarılacak.
EMEKLİ KAN AĞLARKEN
Yüksek enflasyon ve iktidarın ekonomi politikaları en çok emekliyi vurdu. Yüzde 35’i İstanbul, Ankara ve İzmir gibi hayat pahalılığının en çok etkilediği şehirlerde yaşayan emekliler geçim mücadelesi veriyor. İktidar emeklinin ‘insanca yaşam’ talebine kayıtsız kalırken, 11 bin hobi bahçesi sahibinin ‘Yıkılmasın’ talebini duydu.
Ankara Milletvekili Osman Gökçek, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Tayyip Erdoğan’a “Sayın Cumhurbaşkanım vatandaş çok ciddi olarak tepki gösteriyor. Hobi bahçelerinin yıkılacak olması doğru değil. Tarım Bakanlığı bunu görmüyor mu” ifadelerini kullandı.

Hobi bahçeleri, MKYK’da sert tartışmalara neden oldu. SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım arazisi üzerindeki yapıların yıkılmasını savundu. Ankara Milletvekili Osman Gökçek, “Oyumuzu burada kepçeyle vereceğiz, pazarları geziyorum vatandaş bu konudan şikayetçi” dedi. Bakan Yumaklı ise “Osman sen doğru konuşmuyorsun, ben de pazar geziyorum istikamette şikayet geliyor” cevabını verdi. Gökçek de “Seçime 1.5 yıl kala vatandaşın evinin yıkılması yanlış, benim kişisel kaygım yok” dedi.
Sözcü
AKP'den skandal reklam! “Senin Allah’ın öldü”1167 izlenme
Hulki Cevizoğlu '99 depreminde Ecevit bölgeye gidemedi' dedi, yalanı böyle ortaya çıktı!44 izlenme
AKP döneminde satılan tesisler açıklandı, AKP’liler salonu terk etti!44 izlenme
Bahçeli'nin Öcalan çağrısının perde arkası ortaya çıktı! Saray'ın sesi Selvi '3 Ekim' ayrıntısını açıkladı33 izlenme
Trabzon’da vatandaşlar isyan etti: "Gürcü'nün parası Türk Lirası'nın yedi katı. Böyle ekonomik bataklık olur mu?"38 izlenme
Milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu açılıyor: O tarihten önce sigorta girişiniz varsa dikkat!34 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun buluşacağı muhtarlara 'toplantı' tehdidi! Görüşene hizmet yok!98 izlenme
Türkiye'nin dev holdingi iflas etti! Harvard'da ders konusu olmuştu44 izlenme
İranlı kadının Atatürk hakkında söyledikleri elden ele dolaşıyor: Gerçek dünya lideri işte böyle olur!
Skandal "İGDAŞ personeli Yıldırım'a oy istiyor" iddiası: İGDAŞ ziyaretleri doğruladı, 'periyodik empati ziyareti' dedi!
Mültecilere nikah ücreti 10 bin TL olmuştu: DEVA'dan CHP'li Afyon Belediye Başkanı Burcu Köksal ve meclis üyeleri hakkında suç duyurusu
İsviçre, el sıkışmayı reddeden Müslüman çifte vatandaşlık verilmedi