Muğla'nın Seydikemer ilçesinde zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan üç kardeşten 18 yaşındaki Neslinur Topal hayatını kaybederken, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde ailenin ikamet ettiği evde siyanür maddesine rastlandı.
Seydikemer ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde 24 Kasım 2025 tarihinde yaşanan olayda, aynı aileden olan Neslinur Topal ,Ramazan Olgun Topal ve Furkan Topal isimli üç kardeş, zehirlenme şüphesiyle Seydikemer Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Durumu ağırlaşan 18 yaşındaki Neslinur Topal, bilinç kaybı ve kalp durması yaşaması üzerine derhal Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Burada yapılan acil müdahalelerin ardından genç kız, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.
Yapılan tüm müdahalelere rağmen Neslinur Topal hastanede hayatını kaybetti.
Diğer kardeşler Ramazan Olgun Topal ve Furkan Topal'ın ise bilinçlerinin açık olduğu ancak zehirlenme şüphesiyle hayati tehlikelerinin devam ettiği ve tedavilerinin sürdüğü bildirilmişti.
Meydana gelen olay sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, Muğla, İzmir ve Ankara AFAD personeli tarafından zehirli gaz ölçüm cihazlarıyla olay yerinde inceleme yapıldı.
Yapılan çalışmalarda, hayatını kaybeden Neslinur Topal ile diğer kardeşlerin ikamet ettiği evde, siyanür maddesi tespit edildi.
AFAD ekipleri, siyanürün kaynağının belirlenmesi amacıyla evin kendisinden ve ikametin hemen bitişiğinde bulunan un fabrikasından yem, un, buğday ve diğer ürünlerden detaylı örnek numuneler aldı.
Alınan numuneler, gerekli kimyasal incelemelerin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'ne gönderilecek.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
NEFES
Sayıştay sürekli uyarıyor AKP’li Rektör takmıyor!22 izlenme
Özgür Özel açıkladı: "CHP'nin mevlidine katılan hocaya sürgün"21 izlenme
İSKİ 'Taşkın riski var' diye uyardı ama AKP-MHP oylarıyla rededildi!41 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 32.137 yeni vaka tespit edilirken, hasta sayısı 545.711’e, can kaybı da 15.103’e yükseldi!43 izlenme
‘200 milyon yıllık tabiat parkı yok olacak’201 izlenme
Kırmızı bültenle aranan 2 organize suç örgütü üyesi Türkiye'ye getirildi15 izlenme
Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar! Uçağın motoru alev aldı, hiçbir uçak iniş yapamadı61 izlenme
Erdoğan milyonluk tazminat davasını kaybetti23 izlenme
AKP'de istifa depremi devam ediyor: Eski vekil istifa etti!
İki ay önce "Ben olduğum sürece faiz artmayacak" diyen Erdoğan'ın 'Nas'ı suya düştü! Peki 2 yıldır Türk halkı neden fakirleştirildi?
Murat Kurum ‘mal varlığı’ sorusunu geçiştirdi
TÜSİAD'dan sonra bir eleştiri de EBSO'dan: AKP'li Başkan tepki gösterdi