Muğla'nın Seydikemer ilçesinde zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan üç kardeşten 18 yaşındaki Neslinur Topal hayatını kaybederken, AFAD ekiplerinin yaptığı incelemelerde ailenin ikamet ettiği evde siyanür maddesine rastlandı.
Seydikemer ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'nde 24 Kasım 2025 tarihinde yaşanan olayda, aynı aileden olan Neslinur Topal ,Ramazan Olgun Topal ve Furkan Topal isimli üç kardeş, zehirlenme şüphesiyle Seydikemer Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Durumu ağırlaşan 18 yaşındaki Neslinur Topal, bilinç kaybı ve kalp durması yaşaması üzerine derhal Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Burada yapılan acil müdahalelerin ardından genç kız, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.
Yapılan tüm müdahalelere rağmen Neslinur Topal hastanede hayatını kaybetti.
Diğer kardeşler Ramazan Olgun Topal ve Furkan Topal'ın ise bilinçlerinin açık olduğu ancak zehirlenme şüphesiyle hayati tehlikelerinin devam ettiği ve tedavilerinin sürdüğü bildirilmişti.
Meydana gelen olay sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında, Muğla, İzmir ve Ankara AFAD personeli tarafından zehirli gaz ölçüm cihazlarıyla olay yerinde inceleme yapıldı.
Yapılan çalışmalarda, hayatını kaybeden Neslinur Topal ile diğer kardeşlerin ikamet ettiği evde, siyanür maddesi tespit edildi.
AFAD ekipleri, siyanürün kaynağının belirlenmesi amacıyla evin kendisinden ve ikametin hemen bitişiğinde bulunan un fabrikasından yem, un, buğday ve diğer ürünlerden detaylı örnek numuneler aldı.
Alınan numuneler, gerekli kimyasal incelemelerin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Kimya İhtisas Dairesi'ne gönderilecek.
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
NEFES
Cennet koyda görülmemiş talan!290 izlenme
İBB ye ait cenaze aracında uyuşturucu bulunması üzerine Ekrem İmamoğlu olayla ilgili araştırma başlattı.67 izlenme
Vatandaş isyanlarına muhafazakâr görünüşlü bir vatandaş da eklendi! 'Erbakan hoca demişti bunları, dövecek diziniz kalmayacak'103 izlenme
Gurbetçi kadın Almanya'daki Türk esnaflara isyan etti: "Dost kazığı"45 izlenme
Kanal İstanbul fiyaskosu! Güzergâhdaki bütün konut ihaleleri tek tek iptal oldu!84 izlenme
CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'ten AKP'li meclis üyesine güdümlü füze ! 'Sen kardeşini işe alırken sordun mu millete ?'444 izlenme
Gözaltına alınan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 6 kişi adliyeye sevk edildi49 izlenme
Butlancılar dilinin altındaki baklayı nihayet çıkardı15 izlenme