Arnavutköy Hadımköy'de temeli 1887 yılında 2. Abdülhamit döneminde atılan askeri hastane 1891 yılında açıldı. 19. yüzyıl askeri mimari örneklerinden biri olan hastane farklı dönemlerde tahliye hastanesi, kışla ve revir olarak hizmet gördü. Balkan Savaşı , I. Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşları sırasında önemli görevler üstlenen hastane Cumhuriyet döneminde de işlevine devam etti. 1985 yılına kadar hastane olarak hizmetini sürdürdü, bölgedeki vatandaşlara da şifa dağıttı. Daha sonra inzibat merkez karakolu olarak hizmet veren hastane binası 2012 yılından sonra kaderine terk edildi. Bugünlerde uyuşturucu kullananların uğrak mekanı haline geldi, bina delik deşik edildi.
KURULA BAŞVURULDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık övgü ile bahsettiği “Dünyanın son hükümdarı, son evrensel imparatoru” olarak nitelediği ve vefatının 100. Yıldönümü nedeniyle adına etkinlikler düzenlenen 2. Abdülhamit'in yaptırdığı hastane CHP'li İBB Meclis Üyeleri Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ tarafından İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na şikayet edildi. Tarihi bina ile ilgili inceleme yapılması talep edildi.
ATAMAN'DAN SULTANA ÇAĞRI
CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman, kaderine terk edilen tarihi hastane için Galatarasay Suada üzerinde hak iddia eden 2. Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na “Boğazı bırakıp biraz da Hadımköy'e bakın. Dedenizin mirası olan hastane mezbeleliğe dönmüş, uyuşturucu kullananların uğrak merkezi olmuş. Atalarımıza sahip çıkmak, tarihi mirasımıza sahip çıkmakla olur” çağrısı yaptı.
TARİHİ DİZİLERDEN ÖĞRENİNCE BÖYLE OLUYOR
Son dönemlerde tarihi dizilerden öğrenen, tarihi mirasa sahip çıkmadan hamasetle tarihi çarpıtan bir anlayışın hakim olduğunu dile getiren Ataman “ Hamaset yaparak tarihten ders alınmaz. Kültürel mirasımıza, elimizdeki tarihi yapılara sahip çıkmadan Osmanlı özlemi ve özentisi içinde olanların İstanbul'da bulunan tarihi eserleri ne hale getirdiklerinin fotoğrafıdır bu hastanenin durum. Uygulamada atalarımızın mirasına vefasızlık gösterenlerin Osmanlı'yı, ecdadımızı, atalarımızı dilinden düşürmemesi hazin bir durumdur” dedi. İstanbul'u dünya kenti yapan tarihi miras, doğal ve kültürel varlıklar olduğuna dikkat çeken Ataman, “Bu varlıklarımıza sahip çıkmadan İstanbul'a rant gözüyle bakanların İstanbul'u getireceği tek nokta beton yığını bir kenttir” diye tepki gösterdi.
CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ ise 127 yıllık hastaneyi restore edip sağlık müzesine dönüştürmek gerektiğini ifade ederek “Taşınmaz kültür varlıklarımızın korunması için emlak vergilerinden pay kesilmektedir. Bu fonda biriken para ile 127 yıldır şifa dağıtan bu hastanenin restore edilmesi gerekli tüm girişimlerde bulunacağız” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/2abdulhamitinmirasiuyusturucubatakliginadondu2303665/
Okullarda tartışma yaratan ÇEDES uygulamalarına her geçen gün yeni bir skandal ekleniyor: Nereye gidiyoruz?43 izlenme
Diyanet'te 30 milyonluk skandal grafikerin üzerine kaldı! Sorumlu gösterilen isim terfi etti32 izlenme
Başörtülü genç kızın İmamoğlu’na oy verirken yazdığı not izlenme rekoru kırdı61 izlenme
Dolar 23 TL oldu, 2018'te yapılan sokak röportajı akla geldi: "Dolar yükselmiyor, TL düşüyor. Su yükselmiyor gemi batıyor"63 izlenme
82 yaşındaki emekli vatandaş geçim sıkıntısını gözyaşlarıyla anlattı 'Evde soba yakmamak için sokaklarda geziyorum. Nerede o eski günler...'60 izlenme
'Camide içki içildi' iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP'den aday adayı oldu!46 izlenme
AKP, yıllarca kira ödemeden İBB binalarını kullanmış!216 izlenme
AKP'li vekiller nihayet durumun farkına vardı!694 izlenme
Oğlu moto kuryeyi ezip Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'ye teşekkür!
İran'ın yaptığı misillemede İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı füzelerle vuruldu
Atatürk'e hakaret eden şahıs AKP MKYK'sına girdi!
AKP'li vekil tren kazaları için 'önüne atlayıp ölüyor bunlar' dedi!