İstanbul Fatih’te 30 Aralık’ta Y.Y. isimli kadın, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak 2 aylık bebeğinin nefes almadığını ve hareketsiz olduğunu bildirdi. Adrese sevk edilen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede bebeğin hayatını kaybettiğini tespit etti.
Bebeğin ölümünün şüpheli bulunması üzerine başlatılan soruşturmada, bebeğin 5 Kasım’da İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3,2 kilogram ağırlığında dünyaya geldiği, 7 Kasım’da ise taburcu edildiği belirlendi. İnceleme kapsamında, doğumdan 55 gün sonra yaşamını yitiren bebeğin kilosunun 2 kilograma düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme tespit edildi.
Hayatını kaybeden ve öldüğü sırada 2 kilograma kadar düşen 2 aylık bebeğin son görüntüsü de dava dosyasına dahil edildi.

Yapılan araştırmada, annenin 112’yi bebeğin ölümünden yaklaşık 12 saat sonra aradığı, bebeği son üç gündür beslemediğini söylediği ve aile bireylerinin ifadelerinde çelişkiler bulunduğu kaydedildi.
Bu kapsamda anne Y.Y., birlikte yaşadığı ve bebeğin babası olduğu belirtilen B.Y. ile aynı evde bulunan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 4 şüpheli, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.
19 yaşındaki tutuklu anne Y.Y.'nin ifadesinde babasının yemek vermelerine izin vermediğini söyledi. İfadesinin tamamı şu şekilde oldu:
"İmam nikahlı eşim Bilal’le sosyal medya üzerinden tanıştık. Bir ay konuştuk sonra İstanbul Fatih’teki evime geldi. Annem ve babam sevgilim olduğunu bildiği için bizde kalmasına izin verdi. Bu sürede cinsel birliktelik yaşadık. Sonra hamile olduğumu fark ettim. 7 Kasım günü oğlum doğdu. Erken doğduğu için 15 gün yoğun bakımda kaldı sonrasında taburcu oldu. Bebeğimin bakımı ile babam ilgileniyordu. Mama ile besliyorduk.
Bebeğimi en son 31.12.2025 günü sabah saat 11.00 sıralarında canlı gördüm. Yanımda Bilal ve babam vardı, Saat 11.00 sıralarında uyanık bir vaziyette bebeğe mama vermeye çalıştım ancak bebek mamayı içmedi. 3 gündür zaten mamasını hiç tüketmediğinden dolayı bende bebeği zorlamadım ve yerine bıraktım. Saat 14,00 sıralarında oğlumun nefesi kesildi. İlk önce eşim oğlumun nefes almadığını fark etti. Herhangi bir müdahalede bulunmadık ve bebeğin nefes alışverişi tamamen kesilince biz aynı şekilde yatağa bıraktık.
Bebeğin öldüğünü fark ettikten sonra bebeği yatağın üzerine bıraktık. Ardından yemek hazırladık yedik. Babama neden ambulansı aramadığımızı sorduğunda şu an çalışmıyorlar ben vakti geldiğinde arayacağım dedi. Babam bütün vakit namazlarını kıldıktan sonra akşam ambulansı arayalım dedi ve Bilal ambulansı çağırdı.
Yaklaşık üç gündür bebeğimi beslememe izin vermiyordu. Bebeği babam bilerek aç bırakıyordu. Ben ve Bilal mama vermek istiyorduk, ancak babam mama vermemizi engelleyerek 3 gün boyunca mama verdirtmedi. Ayni zamanda "Yaren mama verme bırak ölsün' diyordu ve beni engelliyordu."
Sözcü
Kendi binasını bedelsiz devreden bakanlık aylık '2.5 Milyon TL'ye kiraya çıktı!254 izlenme
Binali Yıldırım'a suç duyurusu!304 izlenme
Menzilciler sandık görevlisini dövüp köylerinden kovdu iddiası. Başkasının yerine oy kullandıkları ileri sürüldü26 izlenme
Atatürk'ün kızlarından flaş Atatürk mesajı! Zehra Güneş'in maç sonu yaptığı konuşma gündem oldu45 izlenme
Akşener'den Erdoğan sorusuna ilginç yanıt! "Ankara'dan uzak dursun da nereye giderse gitsin!"210 izlenme
'Şampiyonlar Ligi' karesindeki 12 kişinin şirketlerine kayyum atandı35 izlenme
Son asgari ücreti nokta atışı bilen banka, yeni asgari ücreti kuruşuna kadar duyurdu13 izlenme
Oy atmaya giden vatandaşların kantindeki fiyatları görünce gözleri fal taşı gibi açıldı33 izlenme
'5 yaşındaki çocuğa istismar’ iddiasına raporlara rağmen beraat!
Sedat Peker'in ifşa ettiği Süleyman Özışık halka hakaret etti! 'Gerçekten geri zekâlısınız, süzme aptalsınız be kardeşim'
AKP'lileri 'Hırsızlar' diyerek apartmandan kovuyor !
İlber Ortaylı Türkiye’ye olası göç tartışmalarına noktayı koydu: ‘Onu bunu dolduracak yerimiz yok’