ABD ve NATO liderliğinde Avrupa'nın en büyük tatbikatlarından biri bu ay başlıyor. DefenderEurope 21 adlı tatbikata ABD dışında 26 üke katılıyor. Bu ülkeler arasında Türkiye de var. Kara, deniz ve hava birliklerinin yapacağı eğitimler haziran ayına kadar sürecek. ABD ordusunun AvrupaAfrika Komutanlığı'nın internet sitesinde tatbikatla ilgili olarak yayınlanan posterde ise büyük bir skandala imza atıldı.Tatbikatın yapılacağı bölgelerin işaretlendiği Avrupa haritasında, Türkiye'nin silinmiş olması dikkat çekti. Türkiye'nin bulunduğu alan tamamen boş bırakıldı. Aynı şekilde haritada Rusya'nın da silinmiş olması göze çarptı.

Tatbikatta yer almayan Fransa, Belçika gibi ülkelerin bile net şekilde gösterildiği haritada uygun yer bulunmasına rağmen Türkiye yok.
SINIRA YIĞINAK YAPMIŞTI
DefenderEurope 21 Tatbikatı daha önce de ABD ile Türkiye arasında gerilime yol açmıştı. ABD, tatbikata katılacak yüzlerce askeri aracı Türkiye sınırından sadece 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yunanistan'ın Dedeağaç kentindeki üsse yığmıştı. Türkiye sınırına çok yakın bir noktaya yapılan bu yığınak rahatsızlık yaratmıştı. ABD'nin bu savaş malzemelerinden bazılarını Yunanistan'a hibe edeceği de öne sürülmüştü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/turkiyeyisildiler6318115/
Kızılay Başkanı'ndan 'İstifa' sorusuna yanıt: "Goygoycuların lafıyla hareket etmem"47 izlenme
Apo Meclis'e gelirse Devlet Bahçeli'nin kürsüsünden konuşma yapacağı ortaya çıktı27 izlenme
Narin cinayetinde gözler o rapora çevrildi! Yeni gözaltılar olabilir54 izlenme
8.1 milyon lirayı açıklayamadı: 'FETÖ Borsası'nda adı geçen ünlü savcı Okan Bato'ya hapis cezası35 izlenme
Fatih Portakal'dan Sedat Peker paylaşımı: Devran döndüğünde pazar çok karışacak92 izlenme
Diyarbakır Bismil'de AKP'liler birbirine girdi: İlçe başkanı zorla istifa ettirildi58 izlenme
Depremde iki kenti işaret etti! Şu anda bu faydan korkuyoruz58 izlenme
İstanbul’dan çıkış yok! Dün 800 TL olan bilet bugün 1000 TL42 izlenme
Erdoğan 'Üzerimizden reyting sağlayacak' dedi: Kimin reytingi daha yüksek?
CHP'li Aykut Erdoğdu 'İktidarın yargılamalarını TRT'de canlı vereceğiz. Uluslararası dillerde de vereceğiz ki herkes bilsin vatana ihanet etmesin!'
OGM'den tartışmalı ihaleye imza! Tartışmalı şirketten fahiş kiralama
İşte Trump'ı korkutan ihtimal: Yüzlerce İran hücresi, 48 saat hazırlığında