Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir LC Waikiki mağazasında reyon yönetici olarak çalışan Muhammed Yavuz, eşinin işten çıkartılmasının ardından açtıkları işe dönüş davasının ardından mobbinge uğradığını belirterek yaşamına son verdi. Eşine, 7 yaşındaki oğluna ve doğmamış çocuğuna çocuğuna mektubu bırakan Yavuz, mağaza yöneticilerine de mail gönderdi.
İş yerine gönderdiği mailde yaşamına son vermesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yavuz, “Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C’nin yaptığı bir idam vakasıdır” diyerek ölümünden bölge müdürünü sorumlu tuttu. E.C.’nin bölge müdürlüğüne başlamasının ardından, 2 yıldır kendisine psikolojik şiddet ve mobbing uyguladığını belirten Yavuz, mektubunda “14 yılımı verdiğim şirkette psikolojim alt üst olmuş durumda. Eşimin olaylı şekilde işten ayrılışından beri ciddi şekilde mobbinge maruz kalmış durumdayım. Önce A sınıf bir mağazadan alıp, C sınıf bir mağazaya vermesi ile başlayan süreçte, Samsun iline gelme talebimi iletmeme rağmen 4 ay boyunca Çorum’da bekleterek ailemden uzak kalmama sebep oldu. Yetmezmiş gibi Samsun’da ise bir mağazaya verdi ve düzenimi kurmuşken, 2 ay sonra ise Çarşamba ilçesine göndermesi ile süreç devam etti” ifadelerini kullandı. Yavuz, yazısında kendisinin bu süreçlerde şirketten taşınma yardımı dahi almasına engel olunduğunu belirtti.
Yavuz, eşinin işten çıkarılması sonrası, işe dönüş davası açarken bu mobbinge maruz kalacağını ön gördüğünü vurgulayarak, “Eşim işten sonra ‘ben dava açacağım’ dediğinde, ‘bu süreçte senin üstüne gelirler’ demişti. Ben de kendisine kararlarının arkasında olduğumu ve her bireyin kendinden sorumlu olduğunu ve bana bir şey yapamayacaklarını belirtmiştim. Ancak E.C. için yanılmışım. Öyle bir yaptı ki, her şeyi o kadar ince, sistemli ve planlı işledi ki; her mağaza ziyaretinden sonra baskı, mobbing ve hakaretleriyle içime kapanmama ve travmalar yaşamama sebebiyet vererek bu noktaya getirdi her şeyi” dedi.
Yavuz mailinin sonunda ise, “Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak” ifadelerini kullandı.
Yaşamına son vermeden önce eşine de bir mektup bırakan Yavuz, “Aslında sen de birkaç gündür farkındasın. Sürekli ‘neyin var, neden bu kadar zayıfladın’ diye soruyorsun. Çünkü boğazımdan lokma geçmiyor. Özellikle bir haftadır hiçbir şey yemedim. Sizleri yalnız bıraktığım için kendimi affetmeyeceğim, özür dilerim. Ancak olmuyor, maalesef artık dayanamıyorum. Her gün uğradığım haksızlıkları bilerek işe gidip gelmek çok zor” dedi
Yavuz’un yaşamına son vermesinin ardından LC Waikiki açıklama yaptı. Olaya dair kurum içi soruşturma yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, Yavuz’un bugüne kadar yönetime iletmiş olduğu mobbing ile ilgili bir şikayeti bulunmadığı ileri sürüldü.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kurum içi soruşturma sürecinin şeffaf ve kararlı adımlarla” yöneteceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
Bu süreçte çalışanımızın eşi ve ailesi ile yakın iletişimde olduğumuzu, eşi ve ailesinin maddi ve manevi ihtiyaçları için yanlarında olacağımızı belirtiriz. Değerli çalışma arkadaşımız merhum Muhammed Yavuz’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabırlar dileriz.”
Kaynak: TELE1
Avrupa Birliği’nden Ukrayna’ya dev yardım!44 izlenme
Grand Kartal Otel’in sahibi, ormana çökmüş40 izlenme
İsrail'i protesto için tekbirlerle colayı yere döktü: "Onlara para kazandırdığımın farkındayım"55 izlenme
TOKİ’nin hızına yetişilemiyor!106 izlenme
CHP'li Çeviköz: İdlib'den gelen göç dalgasında 70 bin kişilik terörist unsur olabilir143 izlenme
Atatürk tişörtü giyen vatandaşı meclise sokmayan polisle ilgili işlem başlatıldı!194 izlenme
Çocuk tacizcisini minibüsün içinde tekme tokat dövdüler!88 izlenme
AKP'de erime devam ediyor, Millet İttifakı öne geçti!52 izlenme
Üniversitelinin 47 dürümünü kim yedi?
ABD'li meclis üyesinden Türkiye ziyareti öncesi Trump'a İmamoğlu mektubu: "Siyasi saiklerle tutuklandı"
AKP’den CHP’ye geçen belediye şirketine haciz geldi!
Nasuh Mahruki 'Cumhurbaşkanı vatana ihanetten yargılanacak' deyince, yalaka yandaş kudurdu !