AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan 2023’te açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’te sona erecek.
Bu nedenle 19,7 milyon haneye bu ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verilecek.
Erdoğan, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküplük kullanımın da 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını açıklamıştı.
Daha sonra yayımlanan kararname ile konutların yanı sıra ibadethane ve cemevi abonelerinin de bu müjdeden faydalanması sağlanmıştı.
Bu kapsamda 19,7 milyon abone Nisan 2023’te doğalgaz faturası ödemezken, o tarihten bu yana da her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz kullandı.
Cumhuriyet
Geçen sene "terörist" ilan edilen patatesçilere bu yıl ne oldu?58 izlenme
Tanju Özcan’dan ‘erken seçim’ çıkışı: "11 vekil istifa ederse…"52 izlenme
Yaşa Göre Obezite Sınırı32 izlenme
Benzin kuyruğundaki yurttaş isyan etti! 'Vatandaşın cebini boşaltıyorlar. Ukrayna’dan beteriz şu anda. Biz de burada benzin, mazot kuyruğunda savaşıyoruz'90 izlenme
İBB’nin askıda fatura uygulamasına ‘Oscar’ ödülü!77 izlenme
TTB Merkez Konseyi Üyesi Yerlikaya "Hasta sayılarında yüzde 31 artış var!"62 izlenme
Naci Ağbal'ın toplantıda söyledikleri basına sızdı! "Kamuoyundan talep edilen bilgiler var, çalışmalar yaptırıyorum"102 izlenme
ABD'nin saldırısına İran'dan misilleme: Tel Aviv'de siren sesleri19 izlenme