Gümüşhane’de Adalet Bakanlığı tarafından inşa edilmesi planlanan kampüs tipi ceza infaz kurumu için yer arayışları sürerken, Köse ilçesine bağlı Salyazı köyü sakinleri projeye talip oldu. Köy halkı ve muhtarlık, cezaevinin kendi köylerine yapılması için yaklaşık 35 milyon lira değerindeki 200 dönümlük araziyi devlete bedelsiz hibe etmeye hazır olduklarını açıkladı.
Salyazı Köyü Muhtarı Nurettin Karakoç, teklif ettikleri arazinin yapımı devam eden GümüşhaneBayburt Havalimanı’na sadece 3 kilometre mesafede bulunduğunu belirtti. Bölgede ekonomik bir hareketlilik yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Karakoç, cezaevi projesinin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını savundu.
Muhtar Karakoç, projeye yönelik fedakarlıkları hakkında şunları söyledi:
"200 dönümlük arazimizi hibe etmeye hazırız. Bu arazinin değeri yaklaşık 35 milyon lira civarında. Devletimiz tasarruf tedbirleri uygularken, böyle bir arazi teklifinin devlete fazla bir yük olmayacağını düşünüyoruz. Cezaevi buraya yapılırsa, yaz aylarında zaten yoğun olan köyümüz, yıl boyu canlı kalacaktır."

Köy sakinleri de cezaevi projesinin köye getireceği nüfus artışı ve ekonomik canlanma beklentisiyle yatırımı destekliyor. Bölgede ulaşım sorununun havalimanı sayesinde aşılacağını belirten vatandaşlar, projenin Salyazı köyü için büyük bir avantaj olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar ise arazinin 300 dönüme kadar çıkarılabileceğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu. (DHA)
Bürokratlar iktidar değişikliğini sezdi! AKP üyelerinin konuşmaları ortaya çıktı: TÜGVA belgeleri neden sızdırıldı?88 izlenme
Kira bile ödeyemiyorlar! Tekstil sektörü de alarm vermeye başladı!54 izlenme
AKP'li belediyede olmayan araca LPG faturası!58 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat yeniden cezaevine mi girecek? Yeni iddianamede yok yok33 izlenme
"Erdoğan mı rakibi mi?' anketinde Erdoğan yine yenildi!40 izlenme
İzmir’deki çirkin duvar yazısıyla ilgili AKP’den tepki!102 izlenme
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a kanser teşhisi konuldu iddiası!63 izlenme
Avrasya Tüneli ve Marmaray depreme dayanaklı mı?34 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Tezer’den okullarla ilgili önemli açıklama!
‘Alevi lisesine’ Alevilerden tepki: ‘Bilimsel ve laik bir eğitim istiyoruz’
Instagram'a erişim engeli e-ticareti vuracak: Günlük 1,9 milyar TL’lik kayıp
Meclis'te 'Sinan Ateş' tartışması: MHP'li Olcay Kılavuz'un tutuklanması için çağrı yapıldı