Yeni yıl toplumun her kesimi ilgilendiren birçok zam ve düzenleme ile geldi. Özellikle trafik cezaları için uygulanan ceza tutarları cepleri yakacak.
1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oldu. Vergi ve harçların fiyatları buna göre arttı. MTV, emlak vergisi, konaklama, trafik cezası, harç ve pasaport ücretlerinin yeni rakamları belirlendi.
Bugün hayatımıza giren bazı düzenlemeler şöyle:
YETKİ BELGESİ ŞARTI:
Ocak’tan itibaren kuyumcu esnafların ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için yetki belgesine sahip olması gerekiyor. Kuyumcular evrakları eksik olsa dahi belge için 31 Aralık'a kadar başvuru yaptı.
%2 KONAKLAMA VERGİSİ:
Yılbaşında yürürlüğe girecek konaklama vergisine göre otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak.
Konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler de bu verginin kapsamında yer alacak.
EĞLENCE VERGİSİ KALKTI:
Konser, spor müsabakası, tiyatro, sinema ve at yarışları izleyicilerinin bilet bedeliyle birlikte ödedikleri yüzde 10'luk eğlence vergisi 1 Ocak itibarıyla alınmayacak.
Ehliyet harç tutarları
A sınıfı sürücü belgesi harcı: 825,70 lira
B sınıfı sürücü belgesi harcı: 2 bin 489,90 lira
KRT
Bakanlar pahalılığı bizzat gördü24 izlenme
Emekliler yılbaşında ne kadar zam alacak? Özgür Erdursun hesapladı!26 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a "Sen hata yapıyorsun, gençler canını veriyor!"172 izlenme
Barış Pehlivan 5'inci kez hapsedilmek isteniyor: 'Denetimli serbestlik' talebine tepki çeken yanıt18 izlenme
Bartın soruşturması: Adliyede sadece 10 dakika kaldılar!35 izlenme
Konsolosun evindeki arama iptal!194 izlenme
AKP, AYM'ye karşı! Kızılay'a çifte maaş geri geliyor23 izlenme
Gasp edip dereye attılar, serbest kaldılar!59 izlenme
Karayolları Genel Müdürlüğü ödeyemedi: Kuzey Marmara Otoyolu kapanabilir!
İnce’den Erdoğan’a: Nasıl bir yalancısın sen?
CHP'den 'dolandırıcılık' raporu: Kandırılan AKP, Kandırılan Türkiye
Ali İhsan Yavuz'dan itiraf gibi açıklama! "Cumhurbaşkanımız siyasi ömrünü azaltmış oluyor"