İçişleri Bakanlığı, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı'nın değerlendirmelerini içeren yazı doğrultusunda, ulaşım, bazı etkinlikler ve okullardaki PCR testi zorunluluğunu öngören uygulamaların kaldırılmasına ilişkin yeni yazıyı valiliklere gönderdi.
Yazıda, Sağlık Bakanlığının değerlendirmelerini içeren yazıda, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden, konser, sinema, tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği aktarıldı.
'PCR UYGULANMASINA GEREK YOK'
SİNEMA, TİYATRO GİBİ ETKİNLİKLERE KATILMADAN ÖNCE PCR TESTİ İSTENMEYECEK
Kaldırılan genelge hükümleri kapsamında, aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce PCR testi istenmeyecek.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapmakta olan personel, tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlar, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere de PCR testi zorunluluğu uygulanmayacak.
Yazıda, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27'nci ve 72'nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması istendi.
KRT
AKP'li Turgut Altınok’tan seçim vaadi: "Ankapark’ı açmak lazım"49 izlenme
Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında flaş karar34 izlenme
Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Tel Aviv’e roket yağdırdı185 izlenme
‘Deprem gerçeği ile yüzleşemedik’38 izlenme
Vatandaş krizin çözümünü böyle buldu: Eşyalarını satıyorlar59 izlenme
Diyanet’in ihalesini kazanan şirket belli oldu: Erbaş'ın kitabına özel desenli baskı yapmışlar!72 izlenme
Şanlıurfa'dan acı haber: 1 şehit, 1 asker yaralı45 izlenme
Kanada Türkiye'ye ambargoyu süresiz uzattı! Dikkat çeken Suudi Arabistan detayı220 izlenme
Güllü’nün kızına ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Vatandaş kombi açmaya korkar oldu: Battaniye altındaki vatandaş oranı yüzde 76!
Ekrem İmamoğlu'ndan 19 Mayıs paylaşımı 'Kalmasın gözün arkada...Fikri hür, vicdanı hür gençler geliyor'
Türkiye gündemindeki vali yardımcısı hâlâ görevinde!