Son 21 yılda kamu kuruluşlarını haraç mezat satan iktidar, elden çıkartılacak şirket, tesis sayısı azalınca
adeta emlakçıya döndü. Kaynak bulmakta zorlanan iktidar, denize sıfır arsalardan, fabrika arazilerine lojmanlardan sosyal tesislere kadar ne varsa satmaya 2024 yılında da devam edecek.
Devlet, gelecek yıl aralarında lojman, sosyal tesis ve arazilerin de bulunduğu taşınmazlardan 13,2 milyar lira gelir elde etmeyi hedefliyor.
Meclis'te görüşmeleri devam eden 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlenen bilgiye göre, devlet, 2024 yılında taşınmazlardan, satış ve kiralama olmak üzere iki farklı kalemde gelir elde etmeyi öngörüyor. Bu kapsamda, 5 milyar 128 milyon 747 bin lirası taşınmaz kiraları, 8 milyar 57 milyon 143 bin lirası taşınmaz satışlarından olmak üzere 13 milyar 185 milyon 890 bin lira gelir sağlanması bekleniyor.
EN ÇOK ARAZİ SATILACAK
Gelecek yıl taşınmaz satışları kapsamında en fazla gelir 4 milyar 459 milyon 286 bin lirayla arazi satışlarından elde edilecek.
Aralarında 2B taşınmazları ile Hazineye ait tarım arazilerinin satış gelirlerinin de yer aldığı "Diğer taşınmaz satış gelirleri" kapsamında 2 milyar 588 milyon 771 bin liralık gelir hedefleniyor.
Taşınmaz satış gelirleri kapsamında, lojman satışlarından 660 milyon lira, sosyal tesis satışlarından 440 bin lira, diğer bina satışlarından 660 bin lira, arsa satışlarından ise 347 bin 986 liralık gelir öngörülüyor.
EN FAZLA GELİR LOJMAN KİRALARINDAN
Gelecek yıl beklenen 5 milyar 128 milyon 747 bin liralık taşınmaz kira gelirlerinin ise 1 milyar 812 milyon 312 bin lirasının lojman kiralarından sağlanması hedefleniyor.
Taşınmaz kira gelirleri kapsamında diğer önemli gelir kalemi de ecrimisil gelirleri olacak. Ecrimisil gelirlerinden 1 milyar 527 milyon 607 bin lira kaynak bekleniyor.
Sosyal tesis kira gelirlerinden 1 milyon 760 bin lira, "diğer taşınmaz kira gelirleri"nden de 1 milyar 787 milyon 68 bin liralık gelir sağlanacağı tahmin ediliyor.
Sözcü
Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi22 izlenme
Prof. Dr. Aziz Sancar: "Bilimde kuvvetli olursak saygınlık kazanırız"50 izlenme
Barış Terkoğlu açıkladı: Generalin makam aracıyla Türkiye’ye Suriyeli kaçaklar taşınmış21 izlenme
İBB'de Erdoğan'ın kuzeninin de içinde olduğu 4 personele soruşturma!241 izlenme
Türkiye Afrin’e operasyon yaparken Yunan adasında dikkat çeken inşaat466 izlenme
Vatandaşın cebinden çıkacak parayı soran CHP'li vekile, bakanlıktan akıllara zarar cevap!77 izlenme
Vodafone Arena'daki patlama anı amatör kameraya takıldı ! İşte o anlar...1065 izlenme
Binali Yıldırım garsonunu müşavirliğe atadı!735 izlenme
Fatih Portakal: 'CHP Genel Merkezi'nde yüzler gülüyor dendi. AKP Genel Merkezi nasıl?' Muhabir: 'Yüzler gülüyor diyemeyiz. Gülecek bir yüz yok burada. AKP önünde derin bir sessizlik var şu anda'
İsrail ordusu Gazze’deki kaçış tünellerini imha etti, İsrail’deki Türk gazetecilere görüntüleri dağıttılar
Mikrofon açık kalınca duyuldu! Mahkeme Başkanı Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüşüyor!
Mansur Yavaş'tan maden direnişine destek: "Eylemleri süresince destek olacağız!"