Cizre Belediyesine kayyum olarak atanan ve 220 milyon 793 bin TL borç yapan Şırnak'ın Cizre İlçe Kaymakamı Faik Arıcan 1531 Mart tarihleri arasında kalan 15 günlük belediye başkanlığı vekaleti maaşının ödenmediğini öne sürerek, belediyeyi icraya verdi.
Bir dönem kayyum olarak Cizre Belediye başkanlığı yapan Arıcan, seyir terası, İsmail Ebulİz El Cezeri Bilim Merkezi, Kuran Kursu ve el sanatları kursları, helikopter pisti ve belediye hizmet binası yaptırmıştı.
Arıcan döneminde Cizre'de birbirinden ilginç harcamalara imza atıldı. 10 Aralık’ta yapımına başlanan Seyir Terasına 530 bin TL ödendi. Modern klimalı duraklara ise 438 bin TL harcama yapıldı. Kayyum, nehir ve cami aydınlatmalarına 699 bin TL öderken, 161 bin TL’ye de portatif havuz kiraladı.
Belediyeye 10 milyonluk araç ve iş makinesi de alındı. Cizre Bilim Merkezine ise 1 milyon 295 bin TL yatırıldı. Kuran Kursu ve El sanatları merkezine 1 milyon 780 bin TL ödenirken, 4 milyon 126 bin TL’ye de dikey bahçe yapıldı.
İsmail Ebulİz El Cezeri Köprüsü için 20 milyon 275 bin TL harcandı. Belediyenin yeni hizmet binası ve kültür merkezi için ise 23 milyon 480 bin TL harcandı. Belediyede 215 bin TL'ye helikopter pisti yapılırken, Dicle Nehir Sahil Parkı ise 2 milyon 675 bin TL’ye mal oldu.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP ve MHP'li üyelerine dava! "Anayasal suç işlediler"173 izlenme
Kağıtta veresiye dönemi kapandı! Firmalar teker teker kepenk indiriyor!340 izlenme
32 yıl sonra bir ilk yaşandı! Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in görev süresi uzatıldı31 izlenme
AKP’li Mahir Ünal açılış törenine katılım az olunca sinirlendi! 'Zaten kimse gelmemiş ki bir tek siz gelmişsiniz!'63 izlenme
Sokağa çıkma yasağı geri mi geliyor? Vaka sayısı arttı, Bilim Kurulu istedi!82 izlenme
"12 Eylül'ü bitirecek" diye AKP'ye destek veren solcu, 12 Eylül'ü aratmayacak gerekçeyle tutuklandı!277 izlenme
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama29 izlenme
Siyasetçi Baltacı gençlere önerilerde bulundu43 izlenme
Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
Ayhan Bora Kaplan davası: "Baskı ve tehdit ile aleyhinde ifade vermedik diye yargılanıyoruz"
Metal işçilerine patron baskısı kayda alındı: 15-20 dakika içinde sendikadan istifa ettin ettin, etmedin...
Al sana tasarruf! Şimşek, 16 milyon liralık araca biniyor, ekibi de çift maaş alıyor