Mevcut milletvekillerine “Ceza Muafiyeti” getirildi. Eski vekiller kırmızı ışıkta da geçse, hatalı park da yapsa ve hız sınırını aşıp radara da yakalansa artık tek kuruş trafik cezası ödemeyecek. Tüm trafik kurallarını ihlal edebilecek. Plakaya yazılan cezalar da TBMM tarafından ödenecek. Mevcut milletvekillerine tanınan bu hakkın kapsamı genişletildi ve böylelikle trafikte 3 bin 600 imtiyazlı eski ve yeni vekil yaratıldı.
Karar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından onaylanırsa yürürlüğe girecek. Mevcut milletvekillerinin 2 aracı, eski milletvekillerinin de bir aracı trafik cezasından muaf olacak. Milletvekili araçlarının plakaları trafik müdürlüklerinde kayda alınıyor ve cezadan muaf tutuluyor. Plakaya trafik cezası yazılırsa tutanaklar da vekile değil TBMM’ye gönderiliyor. Ceza Meclis bütçesinden ödeniyor. Daha önce milletvekilliği sona erdiğinde bu hak da sona eriyordu. Şimdi ömür boyu trafik cezası muafiyeti getirildi.
İLK TEPKİ AKKİRAZ’DAN
Bu gelişmeye ilk tepki CHP İstanbul eski Milletvekili Sabahat Akkiraz’dan geldi. Akkiraz, “TBMM’den aradılar, dilekçe ile başvurursam bir araçım trafik cezalarından muaf olacakmış. Neden? Kurallara uymama hakkı mı var? Kurallar herkes içindir” dedi.
Polisin ‘dur’ ihtarına uymayanlar yakalandığında başka bir suç unsuru yoksa bu yıl itibariyle 2 bin 168 lira ceza ödeyecek. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bu durumdaki sürücülere verilen cezaların 30 bin liraya çıkarılmasını istedi. TBMM’ye yasa teklifi veren Öztürk, cezanın caydırıcı olmaması nedeniyle dur ihtarına rağmen kaçma vakalarının arttığına dikkat çekti ve kaçan sürücünün ehliyetine de el konmasını önerdi.

Öztürk
Öztürk, yasanın şu şekilde düzenlenmesini istedi: “Trafik denetimi esnasında, trafiği düzenleme ve denetimle görevli yetkili kişilerin ‘dur’ ihtarına uymayan veya denetim halinde iken kaçmaya çalışan araç sürücüleri için 30 bin TL idari para cezası uygulanır ve bu kişiler hakkında ehliyete el koyma tedbiri uygulanabilir.”
Sözcü
Bülent Arınç tartışma yaratan maaşıyla ne yapacağını açıkladı61 izlenme
İşçilerin maaşlarından kesilen paralar, spor kulüplerine aktarılmış!52 izlenme
AKP grubu, bugüne kadar İmamoğlu'nu engellemek için neler yaptı?126 izlenme
Danıştay onayladı: Bilecik’te 120 futbol sahası kadar tarım alanı yok edilecek30 izlenme
Naci Görür cevapladı: Neden peş peşe depremler oluyor?73 izlenme
AK Parti'den Doğu Perinçek'e, Hz.Muhammed'le ilgili sözlerine tepki: Hadsizlik39 izlenme
Büyüklüğüne kadar uyarmışlar: 'Jeoloji Mühendisleri Odası ile konuştum, kimse kulak asmamış'59 izlenme
Muhalefetin memurlarla ilgili önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi44 izlenme