İran'dan Türkiye'ye son dönemde fırlatılan 3'üncü füze de NATO tarafından imha edildi.
Türkiye, 4 ve 9 Mart'ın ardından bugün üçüncüsü yaşanan olayla ilgili "ilgili ülkeyle görüşüldüğü"nü bildirdi; konuyla ilgili İran’ın Ankara Büyükelçiliği'nden de açıklama geldi.
Yazılı açıklamada, Türkiye’nin hava sahasına giren mühimmat tespit edildiğine dair haberlerin ardından konuya açıklık getirilmek istendiği belirtilerek, "İran’dan Türkiye’ye doğru hiçbir mühimmat fırlatılmamıştır" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, olaya ilişkin belirsizliklerin giderilmesi amacıyla Türkiye ile ortak bir teknik inceleme ekibi kurulmasına hazır olunduğu vurgulandı.
Büyükelçiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye'nin hava sahasına giren mühimmatların tespit edildiğine dair haberlerin yayımlanmasının ardından şu hususu vurgulamak isteriz: İran'dan Türkiye'ye doğru hiçbir mühimmat fırlatılmamıştır.
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen son görüşme ve iki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki temaslar dikkate alındığında, İran İslam Cumhuriyeti, herhangi bir belirsizliği gidermek amacıyla bu konunun ayrıntılı bir şekilde incelenmesi için ortak bir teknik ekip oluşturulmasına hazır olduğunu bildirmiştir.
Daha önce de belirtildiği üzere, İran İslam Cumhuriyeti dost ve komşu ülke olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duymaktadır."

4 Mart’ta İran’dan ateşlenip Türkiye’ye yönelen balistik mühimmatı NATO’nun düşürdüğünü duyurmuştu. Mühimmatın parçası Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşmüştü.
9 Mart’taysa NATO bir füzeyi daha engellemiş, parçaları Gaziantep’e düşmüştü.
Sözcü
Kahramanmaraş depremlerinde can kaybı ve yaralı sayısı artıyor49 izlenme
İmamoğlu'nun 2017'deki konuşması: "İnşallah bir daha meclis içerisinde seçim yapmak zorunda kalmayız"39 izlenme
Süleyman Soylu: Biz Amerika’ya kafa tutuyoruz!155 izlenme
Kars'taki asıl mesele eli silahlı adamların peşinde olduğu ihaleler mi?59 izlenme
Diyanet'ten yılbaşı hutbesi: Sokaklar süslenmesin, piyango oynanmasın29 izlenme
AKP yüzyılı! Telekom’un 1 numaralı ismi Ulaştırma Bakanının telefonu klonlandı!44 izlenme
Genç polis arabasında intihar etti: Mektubunda borçları için ailesinden özür diledi38 izlenme
KPSS soruşturmasında ön rapor hazırlandı: "13 soru şaibeli"62 izlenme