Talim Terbiye Kurulu İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı'nın hazırladığı 361 sayfalık, “Öğretim Programları Değerlendirme Raporu 2020” yayınlandı. Fen Bilgisi, Fizik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi 16'sı ilköğretim ve 15'i ortaöğretimde okutulan 31 ders incelendi.

25 BİN ÖĞRETMEN
20192020 eğitimöğretim yılında güncellenen müfredat Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde bulunan resmi okullarda görevli 370 bin 491 öğretmene soruldu. Araştırmaya, 26 bin 576'sı katıldı.

“DİKKAT ÇEKİCİ BULGU”
Öğretmenler, milli gün ve bayramların anlatımı için ayrılan süreyi yetersiz buldu. TTK da bu durumu, “Öğretmenlerin sıklıkla belirttiği ders saatinin artırılması gerektiği düşüncesi dikkat çekici bulgulardan” diyerek, rapora aldı.

MÜFREDAT DEĞİŞECEK
TTK Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez'in, “Ülkemizin bugününden yarınına büyük umutlar bağlanan gelecek nesillerinin, daha donanımlı yetişmesi zorunlu olup, öğretim programlarının yenilenmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır” görüşünün de yer aldığı raporda, içeriklerin yenileneceği kaydedildi.

“Hayat Bilgisi Dersi'nde, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası'nda Atatürk'ün hayatı olmalıydı ama yoktu. Diğer temada yer almıştı. Hayat Bilgisi Dersi'nde özellikle bu konuda ciddi sıralama hataları var. Örneğin; 10 Kasım haftasında ‘milli bayramlara katılır' kazanımı gibi hatalar. Belirli gün ve haftalara denk gelen kazanımlar, sırasıyla verilmiyor.”

“İlkokul 4. sınıftaki İnsan Hakları Dersi, soyut kavramlar içerdiği için kaldırılıp, Hayat Bilgisi Dersine ‘hak ve özgürlük' konusu eklensin. Ahlaki değerlere ait kazanımlar daha fazla olsun. Yine, 11. sınıf felsefe dersinde akıl yürütme ve mantık kazanımları arttırılsın.”

TTK Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez
■ İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde konular kronolojik sıralanmıyor.
■ Netlik yok ve öğrenciler konular arası bağlantıda zorlanıyor.
■ Derste tüm yurtta bütünlük için eksik konular eklenmelidir.
■ Belgeseller ülkedeki tüm öğretmenlere ulaştırılıp, birlik sağlanmalı.
■ Atatürkçülük kazanımları için 8. ve 12. sınıfta ders süresi yetersiz.
■ 12. sınıfların YKS'ye hazırlandığı düşünülürse, sürenin yetmediği aşikar.
■ Öğrencilere ahlaki davranışlar kazandırmak için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersine konu eklensin. ‘Melek, şeytan, cin' gibi soyut kavramlar, 7. sınıfa uygun olmadığı için kitaptan çıkarılsın.
https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/ataturkogretilmiyor6324388/
MHP Ankara İl Başkanı bu kez Alparslan Türkeş Vakfı'nı basıp tehditler savurdu! 'Başbuğumuzun ismini CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız'59 izlenme
Sayı giderek artıyor, o illerde de okullar tatil47 izlenme
Nefes kesen operasyonla o isim öldürüldü!107 izlenme
Bakanlık koltuğu giden Soylu devir teslimi beklemeden profilini güncelledi43 izlenme
Şova dönüştürülen patates dağıtımına vatandaştan tepki! “Patates utandı, soğan utandı bunlar utanmadı”70 izlenme
Son seçim anketi: AKP’nin kalelerinde CHP ve İYİ Parti yükseliyor72 izlenme
5 soru 5 cevap | Aşılama sürecinde bizi neler bekliyor?76 izlenme
Yoğun bakıma bile harem selam istedi13 izlenme
‘Fotoroman Süleyman’ şikâyetine takipsizlik kararı
Rojin cinayetinde bir tanık ortaya çıktı ama ifade alınmadı! Van'da neler oluyor? Baba isyan etti
Depremde evler yeniden yapılacak diye demir ve çimentoya rekor zam yaptılar
TÜİK: "Resmi TÜFE verisini eleştirmek art niyetli bir yaklaşımdır"