6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da yerle bir olan Ilgın Apartman'ı davasında tutuklu sanık kalmadı.
47 kişiye mezar olan apartman ile ilgili davanın ikinci duruşmasında, tutuklu tek sanık olan yapı denetim firması görevlisi Semir Yoldaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Hatay'ın Antakya ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan 8 katlı Ilgım Apartmanı'nda 47 kişi hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili 4 sanık hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açılmıştı.
Yapı denetim firması görevlisi Semir Yoldaş, yapı denetim şirketi müdürü Edip T., müteahhit Salih Z. ve yapı denetim şirketi kontrol elemanı Ahmet T.'nin yargılandığı davanın ikinci duruşması Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.
Sabah 10.30'da başlayıp yaklaşık 6 saat süren davada verilen kararla, tek tutuklu sanık Semir Yoldaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
Tokat’tan sonra Konya... Okul müdüründen skandal 'Selanik' paylaşımı44 izlenme
Türkiye'de koronavirüs ölümleri saklanıyor mu? Aytun Çıray'dan flaş açıklama!103 izlenme
Dolar fırladı AKP'li vekiller tuhaflaştı: Dolar şimdi çılgın bir partide kendinden geçme hali içinde199 izlenme
En düşük emekli maaşı 3500 TL olacak!64 izlenme
Ataman: "Erdoğan’ın arabasına mı yoksa Kılıçdaroğlu’nun arabasına mı bineceksiniz?"56 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 98.602 yeni vaka tespit edildi, 87.932 kişi sağlığına kavuşurken, 264 kişi hayatını kaybetti!60 izlenme
Eylem Tok'un iade davasında kritik gelişme33 izlenme
Ekrem İmamoğlu son zamanların en sert çıkışını yaptı: "Bekle Erdoğan!"23 izlenme