Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınına karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin normalleşme süreci hakkında Alman basınına konuştu.
Şahin, Der Spiegel ve Bild gazetesine yaptığı açıklamada, aşılamayla birlikte vaka sayılarında önemli ve kalıcı düşüşün MayısHaziran aylarında gerçekleşeceğini söyledi.
‘BULAŞMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ’
Aşılamaya vurgu yapan Şahin, “Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayıda insanın aşılanmış olması. Ancak Covid19’un kontrol altına alınması, virüsün artık bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece normal bir yaşama tekrar dönebileceğimiz anlamına geliyor” diye konuştu.
İKİ YILDA BİR AŞI OLUNACAK
Virüsteki mutasyonların artmasının endişe verici olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, geliştirdiği aşının bu kadar yüksek etki etmesini beklemediğini de belirtti. Şahin, aşı sayesinde virüsün insan vücudundaki gelişiminin engellendiğini ifade ederken, aşının her iki yılda bir tekrar edilmesi gerektiğini vurguladı.
LİYAKAT NİŞANI VERİLECEK
Öte yandan BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci’ye liyakat nişanı verileceği açıklanmıştı. Duyuru Almanya Cumhurbaşkanlığı’ndan tarafından yapıldı. Almanya Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Şahin ve Türeci’ye yıldızlı büyük liyakat nişanını 19 Mart’ta başkent Berlin’de bulunan Bellevue Sarayı’nda düzenlenecek törenle takdim edeceğini duyurdu.
Beyin göçü raporu: 12 bin akademisyen Türkiye'yi terk etti36 izlenme
Bakan Bey davet seviyor! Karayolları'nda davet usulü ihale ikiye katlandı15 izlenme
HEDEP'in yeni yönetimi açıklandı: İHD eski başkanı Öztürk Türkdoğan ve sanatçı Kerem Fırtına da MYK'ya katıldı.23 izlenme
Erzincan İliç'te siyanürle maden arayıp çevre felaketine neden olan şirketin 7,2 milyon dolar vergi borcu silindi37 izlenme
İsrailli genç kadın, Hamas'ın 260 kişiyi öldürdüğü festivalden nasıl kurtulduğunu anlattı40 izlenme
AKP döneminde işsizlik patlamış!167 izlenme
İmamoğlu paylaştı: “Askıda fatura kampanyası” en fazla yoksul ilçeler için ödeme yapıldı.67 izlenme
Akaryakıt zamları tarımı bitiriyor: Çiftçi traktörü çalıştıramıyor!41 izlenme
Sinan Ateş’in eşinden MHP’li Büyükataman’a tepki: "Kıs kıs güldüğün bir siyasi cinayet"
İktidar, binlerce ağaç ve endemik bitkinin bulunduğu alanı talan ederek millet bahçesi yapacak
Benzin, motorin ve LPG’ye yeni zam!
'Bu para ile uzaya gidilmez ama yeni bir zırhlı makam aracı alınabilir'