32 liderin katılacağı iki günlük NATO Zirvesi için kesenin ağzını sonuna kadar açıldı. ABD Başkanı Trump'ın uçağı "Air Force One" rahat insin diye 90 yıllık askeri havalimanı için tam 6 milyar 67 milyon lira harcanacak. Beştepe'ye 5 dakikada ulaşım için yapılacak bu projeyle, Etimesgut Havalimanı adeta baştan yaratılacak.

Bu devasa harcamanın fitili, 78 Temmuz 2026'da Ankara'da düzenlenecek 36. NATO Zirvesi için ateşlendi. Zirveye katılacak 32 liderin Ankara'ya ineceği yer olarak, bugüne kadar askeri amaçla kullanılan Etimesgut Havalimanı seçildi. Ancak mevcut pistin ABD Başkanı Trump'ın uçağı 'Air Force One' için kısa kalması, milyarlarca liralık bir dönüşüm projesini gündeme getirdi. Proje kapsamında sadece pist uzatılmayacak; liderlerin ağırlanması için lüks bir Şeref Salonu ve Devlet Konukevi de inşa edilecek.

İki günlük zirve için planlanan toplam harcama 6 milyar 67 milyon lira olarak hesaplandı. Askeri havalimanının dönüşümü için ilk etapta 2 milyar 96 milyon TL'lik sözleşme imzalandı. 21 Ağustos'ta kapalı yapılan ihaleyi, Sera Yapı kazandı. Sözleşmeye göre, inşaatın zirveden bir ay önce, 15 Haziran 2026'da bitirilmesi şart koşuldu. Proje sadece havalimanıyla da sınırlı kalmadı. Liderlerin Beştepe'ye konforlu ulaşımı için havalimanına giden yolların yenilenmesine de karar verildi. Bu amaçla yapılan ihaleyi ise 3 milyar 971 milyon 364 bin 409 TL gibi devasa bir bedelle SNH İnşaat'a verildi. Böylece sadece havalimanı ve yolları için milletin cebinden çıkacak para 10 milyar lirayı aştı.
Ankara’da gelecek yıl yapılacak NATO zirvesine, ABD, İngiltere, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Türkiye, Yunanistan, Almanya, Çekya, İspanya, Macaristan, Polonya, Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Arnavutluk, Finlandiya, Makedonya, İsveç, Hırvatistan ve Karadağ devlet ve hükümet başkanları katılacak. 36. NATO Zirvesi’nde gündem güvenlik olacak.
Patates krizi kapıda: 26 il karantinada, 28 yıl ekilemeyecek!52 izlenme
Erdoğan’ın danışmanından skandal paylaşım. Kılıçdaroğlu'na oy veren seçmene PKK’lı suçlaması28 izlenme
Jakuzi polemiği sürüyor, CHP'li Alper Yeğin'den açıklama29 izlenme
‘Biz vizeyi kaldırdık, Irak tavuğumuzu bile içeri sokmuyor’24 izlenme
Cem Küçük'ün 'Almanya'da domatesin 20 Euro olduğu ve herkesin bunu konuştuğu' yönündeki iddiasını Haber 240 yazarı İlker Yıldız yerinde test etti!15 izlenme
Lüksün gölgesinde şeriat çağrısı yaptılar27 izlenme
AKP'li belediyeler şimdi de tiyatro yasağına başladı24 izlenme
Kartalkaya mağdurları o anları anlattı: "Banyoda ölümü bekledik"28 izlenme
10 ton kokain soruşturması sürüyor: Çetin Gören dahil 10 kişi için tutuklama talebi
Atatürk düşmanı troller birbirine düştü: Küfürler havada uçuştu
Yok artık! Biber pazarda 80 lira!
Mansur Yavaş: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği yolda, Cumhuriyetimizin kuruluş ayarlarına geri dönmek, bugün yaşadığımız bütün sorunların tek çaresidir”