Eski CHP İstanbul milletvekilli ve eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bugün İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'na "kayyım" olarak atandı. 'Partinin abisiyiz sahipsiz bırakamayız' diyerek kayyım olmayı kabul eden Gürsel Tekin'in 6 ay önce verdiği bir röportajda, hakkındaki "kayyım olacak" iddialarını kesin bir dille reddettiği, hatta 'CHP'lilerin bunu kabul etmeyeceği'ni söylediği röportaj gündem oldu.
6 ay önce 12punto'ya konuşan Tekin, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Rasim Ozan Kütahyalı'nın, "CHP'nin başına Gürsel Tekin kayyum olarak atanacak" iddialarını kesin bir dille yalanlamıştı.
Söz konusu iddialara tepki gösteren Tekin, "Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili bunu kabul etmez. Daha doğrusu devleti kuran bir siyasi partiye kayyum gelmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Tekin, açıklamasının devamında, "Burada isimleri falan boşverin. Böyle bir şey olamaz zaten. Parti hakkında sonuç itibarıyla bir soruşturma var. Bunun gerektirdiği şekilde CHP Genel Merkezi bir kurultay kararı almıştır. Böyle bir süreçte ben partiye kayyum atanmasına milyonda bir bile ihtimal vermiyorum.
Bugün hem ülkeyi kurmuş hemde bütün siyasi partilerin anası babası olan, savaş meydanlarında kurulmuş bir siyasi partiye kayyum atanmasını, bunun fikrini bile kabul edemem ben" diye konuştu.
TELE1
Suriyeliler akın akın bayramlaşmaya gitti Hataylı tır şoförleri isyan etti: "Suriye'de savaş varsa Suriye'de ne işiniz var, savaş yoksa Türkiye'de ne işiniz var?"60 izlenme
Suriyelilere özel harekâtlı uygulama! Tek tek fotoğrafladılar!79 izlenme
Avrupa Birliği, tarım ürünlerini 'zehirli' diyerek Türkiye'ye geri gönderiyor!41 izlenme
Akşener'e küfürler savuran trole devlet övünç madalyası verildi!295 izlenme
Bütçe görüşmeleri yarın başlıyor: CHP'de Soylu için özel hazırlık39 izlenme
Tasarı Meclis’e sunuldu! Özelleştirmeye mirasyedi maddesi178 izlenme
AKP'li başkan olsaydı böyle mi oturacaklardı?85 izlenme
Olmayan bölüme akademisyen atamaları sürüyor: Temizlik görevlisiydi, öğretim görevlisi oldu!57 izlenme
Ahmet Hakan cinsel içerikli video beğenince yer altına çekildi, yorumlar birbiri ardına patladı!
Müyesser Yıldız'a "neden 15 Temmuz'u yazdın" cezası!
Dilan Polat davasının seyri değişebilir! Gizli tanık tek tek tüm sistemi anlattı
Pelikancı Hilal Kaplan kadınları hedef aldı! 'Neden feminist değilim? Müslüman feminist olmaz'