Henüz Kanal İstanbul ortada yokken çevresine yapılması planlanan binlerce konut için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı TOKİ tarafından ihale süreci başlatılmış durumda. Ancak TOKİ'nin açtığı ve geçtiğimiz yıl iptal edilen 5 etaplık toplu konut projeleri için 2022 yılında çıkılan yeni ihalelerde de benzer bir süreç yaşanmaya başladı.
Son olarak “İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Baklalı Mahallesi 3 Etap 621 Konut ve 10 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” için 5 Aralık tarihinde düzenlenen ihale iptal edildi. TOKİ'nin 9 Aralık'ta verdiği iptal kararında “Geçerli teklifin alıma ayrılan ödeneğin/yaklaşım maliyetin çok üzerinde olması” nedeniyle bu kararın alındığı açıklandı.
Aynı etap için 28 Eylül'de düzenlenen ihale de aynı gerekçe ile iptal edilmişti.
DİĞER ETAPLARDA SON DURUM
Projenin 844 konutluk 1'inci etabı için 9 Aralık'ta düzenlenen ihale şu an değerlendirme aşamasında. Kasım ayında düzenlenen 925 konutluk 5'inci etap ve ekim ayında yapılan 826 konutluk 4'üncü etabın ihaleleri de değerlendirme aşamasında gözüküyor.
TOKİ, şu ana kadar sadece 716 konut ve 10 dükkandan oluşan 2'nci etap için açtığı ihalede sözleşme imzaladı. 13 Eylül 2022'de düzenlenen ihaleyi 763 milyon liralık tek teklifin sahibi Yılkanur İnşaat kazandı.
Oyununa yetişmek için Erdoğan barikatına itiraz eden Tiyatro Sanatçısı Eda Saraç tutuklandı21 izlenme
AKP'nin doktor milletvekili sağlıkçılara hakaret yağdırdı!51 izlenme
Gezi tutuklusu Can Atalay'ın mazbatasını avukatları aldı: "Tahliyesi için başvuru yapılacak"27 izlenme
AKP'li belediye milyonlarca lirayı 'boşa' harcayacak!38 izlenme
Tutuklanan 14 öğrenci daha tahliye edildi! “Ağlarım sanmıştım” diyen Sema da artık özgür31 izlenme
Seçim güvenliğine ilişkin endişeler sürerken SADAT Başkanı’ndan skandal paylaşım!45 izlenme
Askeri helikopter düştü: Şehit sayısı 11’e yükseldi107 izlenme
İBB'ye üç ödül birden!73 izlenme
Gebze'nin ardından şimdi de Darıca! 2 binanın kolonları çatladı, vatandaşlar evlerini tahliye etti
Bir zam da mutfak tüpüne! 500 lirayı geçti
A'dan Z'ye kadar gün gün Erdoğan'ın kandırılma hikâyesi !
Veri sızıntısı ile suçlanan şirket 34 gün önce Teknofest'te ödül almış! Hem de veri güvenliği başarısından