KPSS'nin iptaliyle sonuçlanan sürecin sorumlusunun, iktidar olduğu ortaya çıktı. Muhalefet bugüne kadar TBMM'ye tam 16 kez “Şaibe var, ÖSYM ve yaptığı sınavlar incelensin'' diyerek Meclis Araştırma önergesi verdi. Eylül 2010'da eski bakanlar Kenan Tanrıkulu, Sabahattin Çakmakoğlu ve Tuğrul Türkeş'in de aralarında bulunduğu MHP'li 22 milletvekili de ÖSYM'deki usulsüzlüklerin araştırılmasını istedi. Önergeler ya gündeme alınmadı ya da iktidar oylarıyla reddedildi. 12 yıl önceki KPSS skandalında da DDK araştırma yaptı ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan istifa etti, konu kapandı. Şimdi yine benzer bir süreç yaşanıyor.
‘BİZİM İLGİMİZ YOK'
Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “ALES, TUS,YGS, LGS hâkimlik, kaymakamlık gibi milyonlarca kişinin kaderini belirleyen sınavları yapan ÖSYM kirlenmiştir. Bu iktidar Futbol Federasyonu'ndan Pancar Ekicileri Kooperatifleri'ne kadar bütün kurumları ideolojik kalıba sokmak istiyor ve KPSS'yi engel görüyor. 2009'da Polis sınavında, 2010'da KPSS sınavında sorular çalındı. TBMM, bu rezaletlere el koymalıdır'' demişti. AKP'li eski Bakan Fikri Işık ise “2010 KPSS sınavında ortaya çıkan durum rezalettir. Kim sebep olduysa bulunmalı ve gerekli cezaya çarptırılmalı. Bu işle AK Parti'nin uzaktan yakından ilgisi yok. ÖSYM çağın gerisinde kalmıştır” ifadelerini kullanmıştı.
EN ÇOK CHP İSTEDİ
Bugüne kadar CHP 11, İYİ Parti 3, MHP 1 ve HDP 1 kez Meclis Araştırma'sı istedi. Önergelerde, KPSS ve diğer sınavlardaki şaibe iddialarının açığa çıkarılması, ÖSYM'nin sorunlarının ve alınması gereken önlemlerin tespiti, sınavlardaki hataların nedenlerinin bulunması, hak kaybına uğrayanların tespiti ve mağduriyetlerinin giderilmesi gibi talepler yer alıyordu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ilk incelemede KPSS'de sorulan sorulardan üçünün, Yediiklim Yayınevi'ne ait soru bankasındaki sorularla birebir aynı olduğunu tespit ettiği öğrenildi. Savcılığın, sorularla ilgili bilirkişi incelemesi yaptıracağı da belirtildi.
Avrupa Birliği’nden aşı pasaportu için Türkiye’siz özel zirve!54 izlenme
Uşak'ta Kılıçdaroğlu kalabalığı! "İlk defa bu kadar kalabalık gördük. Cumhuriyet tarihinin mitingi..."31 izlenme
Eşsiz gösterinin kokpit içi görüntüleri! Türk Yıldızları 100.Yılda böyle uçtu32 izlenme
ABD’den Türkiye’ye “Sedef Kabaş” tepkisi34 izlenme
Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davası başladı83 izlenme
Savcılık televizyon programını ihbar kabul etti: İzmir soruşturmasından Osman Gökçek çıktı12 izlenme
İsrail ordusu Gazze’de şimdiye kadar keşfettiği en büyük tüneli buldu: İçinden kamyonet geçebilen tünel yerin 50 metre altına kadar iniyor34 izlenme
Yok artık! AKP liseye temsilci atadı!165 izlenme
Suriyeli gerginliği tırmanıyor!
Elektrik ve doğalgaza da zam geliyor!
AFAD'dan İstanbullulara uyarı: Yarın sabah etkili olacak yağışlar nedeniyle hortum, sel vb. olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı!
Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürk kavgasında yeni gelişme! O teğmen komutanın yüzüne de söylemiş: "Atatürk'ü tasvip etmiyorum"