İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini', çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatarak şikayetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor.
Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında iddianameden bazı bölümler paylaştı. Erkin'in paylaştığı bölümde H.K.G. ve onu istismar eden K.İ.'nin ses kayıtlarının deşifresi yer aldı.

İddianamede yer alan ve bilirkişi tarafından da yazıya dökülen kayıtlarda, 6 yaşında evlendirildiği iddia edilen H.K.G.'nin eşi K.İ. ile arasında şu konuşmalar geçti:
H.K.G: Pendik'te gittiğim bir doktor vardı ya, o açık açık konuşmuştu benimle. Belki de haklıydı. ‘Bu adam sana 6 yaşında tecavüz etmiş, 6 yaşından 14 yaşına kadar her gün tecavüz etmiş…' dedi.
K.İ.: Tecavüzle ne ilgisi var… Nereye getiriyorsun lafı. Karının konuştuğu da saçmalık. Her doktora gitmeyeceğin işte. Anan da öyle demişti. Yani bu yolda olmayan doktorlar iyi karşılamaz, uygun karşılamaz diye söylemişti zaten.
H.K.G: Keşke 6 yaşında ilişkiye girmeseydik, kesin mutlu olurduk biz ya değil mi?
H.K.G.: 6 yaşında nikahımız kıyılmayaydı. Keşke babam ilişkiye izin vermeseydi… Yani bu sıkıntıların hiçbiri olmazdı.

K.İ.: Var mı yapacak bir şey onu söyle. Dönebiliyoz mu.
H.K.G.: Ama telafi de olmuyo.
K.İ.: Yani tam bir hatadır. Gerçekten düşüncesiz, psikoloji. Bilmeden yapılmış olan bir hareket. Yanlış bir şey… Ha şu an ben kendi kız çocuğum olsa 6 yaşında evlendirir miyim. Evlendiririm. Ama o şekil bir şeye müsaade eder miyim. Etmem.
H.K.G.: Babam nasıl düşünmedi.
K.İ.: Hocaefendi her şeyi dört dörtlük mü düşünüyo. Bırak sende Allah Allah. Geriye dönülmüyo, dönülmüyo işte.

KRT
AKP'li belediye TÜGVA’ya verdi, CHP’li başkan geri aldı!227 izlenme
Saraçhane davasında karar: 35 genç hakkında beraat!18 izlenme
Ataması yapılmayan öğretmen çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti48 izlenme
Kesinlikle bir şeyler oldu: AKP'li Ali İhsan Yavuz arabuluculuk sınavını geçemedi!261 izlenme
Yolcu ve uçak garantisi tutmadı!74 izlenme
Babasının yerine oy kullanan seçmeni engelleyen avukata AKP’liler saldırdı!245 izlenme
Atatürk'e hakaret eden Furkan Bölükbaşı X'ten erişim engeli yedi, otelde saldırıya uğradı!75 izlenme
Bir şeker fabrikamız daha satıldı! Çorum Şeker Fabrikası ihalesini Safi Katı Yakıt kazandı!217 izlenme
D-8 Genel Sekreteri Isiaka Abdulkadir Imam'dan özel açıklamalar: Sağlık alanında projeler yolda!
Türkiye neden KARA LİSTEYE girdi? İşte adım adım kara listeye giden yol
En büyük banknot olan 200 lira, 12 yıl öncesinin 20 lirasına eşitlendi
Donanmayı selamlamak için neden Vahdettin Köşkü seçildi?