Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için başvurular alınmaya devam ediyor. Toplam borç ve buna bağlı olarak aylık taksitlere her yılın ocak ve temmuz aylarında memur maaş artış oranı dikkate alınarak artış yapılacak olması ise eleştirilere neden oldu. TOKİ'nin duyurusuna göre konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.
15 BİN LİRA TAKSİT
Sözcü'de yer alan habere göre, aylık taksitler ise her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak, idarece tespit edilen oranda artırılacak.
Sözleşmelerin ne zaman imzalanacağı ve ilk artışın ne zaman yüzde kaç olacağı henüz bilinmezken tahminlere göre yapılan hesaplamalarda en düşük ihtimallere göre bile konutların fiyatı katlanıyor. Enflasyon yüzde 10 ise ocak ve temmuz aylarında ayrı ayrı yüzde 5'er artış yapıldığında başlangıç fiyatı 608 bin TL olan 2+1 konutun 240 ayın son 6 ayında taksit ödemesi 15 bin 287 TL'ye çıkıyor. Peşinat dahil toplam ödeme ise 1 milyon 713 bin liraya ulaşıyor. Bu miktar enflasyon yüzde 15 olursa 3.17 milyona; enflasyon yüzde 20 olursa 6.12 milyon, yüzde 30 olursa 24.4 milyon lira oluyor. Enflasyonun yüzde 40 gerçekleşmesi durumunda ise 100 milyon 524 bin liraya kadar çıkıyor.
TOKİ'nin 3+1 konutunda ise 850 bin TL olan başlangıç fiyatı yüzde 10 enflasyon olması durumunda toplam ödeme 2 milyon 395 bin liraya varıyor. Enflasyon yüzde 20 olursa 3+1 konutta toplam ödeme 8 milyon 546 bin lirayı buluyor.

MHP'li Dilek: "AKP'liler seçim öncesi muhtarlara oy için para dağıttı"26 izlenme
Muş Sungu'da AKP'liler çifter çifter oy kullanıyor !2250 izlenme
Umrecilerin karantina yurdunda görevli güvenlik amirinin corona testi pozitif çıktı!132 izlenme
Mudanya 'Al-Mudanya' oldu: Plajı Türkler değil Suriyeliler doldurdu!30 izlenme
Kahreden haber Ağrı'dan geldi: 2 asker şehit oldu64 izlenme
İsmail Türüt 'sunucunun izniyle' sahur programında CHP'ye hakaret etti!242 izlenme
Bakan Soylu: Türkiye bu hazırlıkları yapmasaydı büyük bir kaosla karşı karşıya kalacaktı23 izlenme
Nasuh Mahruki tutuklandı28 izlenme
Erdoğan'ın 'güvenim kalmadı' dediği ORC'den yanıt geldi: Boşuna demiyoruz!
CHP'nin hazırladığı çalışma hayatı raporu ortaya çıkardı: 4 kişiden 1'i işsiz kaldı
Metropoll’ün anketinden Erdoğan ve Bahçeli’ye soğuk duş!..
15 Yıl önce çekilen dizinin o sahnesi gerçek oldu ! 'Duydun mu siyanürle altın arayacakmışız !'