Home
13 Haziran 2025 ( 15 izlenme )
Reklamlar

70 ülkeye ihracat yapan Türkiye'nin 75 yıllık devi iflasın eşiğinde


Köklü Türk kozmetik markası Hunca, yaşadığı mali zorlukların ardından bir kez daha konkordato sürecine girmek zorunda kaldı. 70 ülkeye ihracat yapan kozmetik devi üretimini 22 dönüm arazi üzerine kurulu Çerkezköy Üretim Tesisi'nde gerçekleştiriyor.



75 yıllık Türk kozmetik devi Hunca, mali krizle boğuşuyor. Alacaklı şirketin başvurusuyla yeniden konkordato sürecine giren marka, Çerkezköy’deki dev tesisinde üretim yaparak 70 ülkeye ihracat yapıyor.

Türkiye’nin en köklü kozmetik markalarından Hunca, mali zorluklarla mücadele ediyor. 1957’de Adnan Hunca tarafından İstanbul’da kurulan şirket, deodorant, parfüm, cilt ve saç bakım ürünleri gibi geniş bir yelpazede üretim yapıyor. Ancak ekonomik dalgalanmalar ve yüksek enflasyon, bu devi bir kez daha konkordato sürecine sürükledi.

hun1.jpg

MODERN TESİSE SAHİP

Geçtiğimiz yıl kendi talebiyle konkordato ilan eden Hunca, Şubat 2025’te bu süreci tamamlamıştı. Ancak alacaklılardan Vitt Kozmetik ve Özel Sağlık Hizmetleri’nin başvurusuyla Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi, Hunca Kozmetik Sanayi A.Ş. ve bağlı kuruluşu Hunca Ambalaj için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu karar, şirketin borçlarını yapılandırması için zaman kazandırıyor.

33.jpg

Hunca, üretimini Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde sürdürüyor. 1998’de Bahçeköy’den taşınan üretim, 22 dönüm arazi üzerine kurulu, 16.500 m² kapalı alana sahip modern tesiste gerçekleşiyor. Türkiye’nin en büyük kozmetik fabrikalarından biri olan bu tesis, deodoranttan renkli kozmetiğe kadar geniş bir ürün gamı üretiyor.

70 ÜLKEYE İHRACAT

Yerel pazarda güçlü bir konuma sahip olan Hunca, 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Fason üretim hizmetleriyle de yerli ve yabancı markalarla iş birlikleri kuran şirket, küresel arenada tanınan bir Türk markası.

Türkiye’deki yüksek enflasyon ve ekonomik belirsizlik, birçok köklü şirket gibi Hunca’yı da etkiledi. Geçtiğimiz yıl toparlanma sinyalleri veren marka, bu kez alacaklıların baskısıyla yeniden mali yapılandırma sürecine girdi.

111.jpg

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gaziantep'te etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti: Yoğun yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken pek çok araç suda mahsur kaldı Hükümetten umudunu kesen Nagehan Alçı'ya neler oluyor? Bir değil, iki değil… Devletin reklamı da yandaşa gidiyor! Kirada zam sınırı tepkisi: Evsiz emekliler krizi kapıda