AKP'nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmek istemesine karşı 80 baro başkanı, Türkiye Barolar Birliği'nde (TBB) bir araya geldi. Toplantıda uzun tartışmaların ardından 79 baro ve TBB, ortak açıklama hazırladı.
Bildirgeye sadece Antalya Barosu'nun imza atmadı. Bildirgede Avukatlık Kanunu'nda yapılması düşünülen değişikliklerden vazgeçilmesi istendi. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacağımızı, konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz.
Bizler, müzakere ve diyalog kanallarının açılacağına inanıyoruz. Ancak kapalı tutulması halinde demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” AKP'nin barolarla ilgili yasal değişiklik konusunda hazırlıklar sürüyor.
Taslağa göre her şehirde birden fazla baro kurulabilecek. Her baroya numara verilecek. Mevcut barolar “1 Numara'' yeni kurulanlar ise 2 ve 3 diye sıralanacak. Yeni baro kurabilmek için, o ildeki avukat sayısının 4'te birinin üye kaydedilmesi gerekecek. Avukatlar 5 yıl süreyle barolar arasında geçiş yapamayacak.
Ordu Z kuşağının safına geçti: "Cumhurbaşkanı ülkeden kaçtı"15 izlenme
Erdoğan'a danışman oldu, o fotoğraflarını sildi!937 izlenme
Son seçim anketinden çarpıcı sonuç: MHP'nin oyları eridi, Millet İttifakı önde!58 izlenme
Şubat anketinde Erdoğan'a Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu darbesi!77 izlenme
Kastamonu’da heyelan felaketi! 2 katlı evin çöküşü kamerada25 izlenme
İlk kurban Böcek ailesi değilmiş: "Harekete geçilse yaşayacaklardı"20 izlenme
İBB'ye 19 Mart operasyonları 100. gününde! Ekonomide ağır hasar süreci sürüyor17 izlenme
Sedat Peker art arda paylaştı: Çok konuşulacak 'Soylu' detayı!53 izlenme
Piyasalar haftaya gergin başladı, sterlin 10 TL'yi aştı, dolar 7.80 bandında! İşte piyasalarda son durum...
Benzine fahiş bir zam daha!
“İçimde hiçbir şüphe kalmadı Atatürk’ü zehirleyerek şehit ettiler”
İPA’dan çarpıcı rapor: İstanbul’da geçinmek her ay daha da zor! İşte megakentte yaşamanın bedeli