28 MİLYON YOKSUL
“Bu verileri halkın gelirleri üzerinden nüfusla orantıladığımızda karşımıza Türkiye'nin içler acısı durumu çıkıyor. Bugün 86 milyona ulaşan nüfusumuzun 56 milyonu 17.336 liranın altında aylık gelirle karnını bile doyuramıyor. Bu insanlar ekmek, makarna, pilav yiyerek ayakta kalmaya çalışıyor. Geçtim eti, balığı, tamamına yakını sebze, meyve bile alamaz hale geldi. Yaklaşık 28 milyon kişi de 43.433 liranın altında gelirle yoksul yaşıyor. Geriye sadece 2 milyon kişi kalıyor ki, ekonomi böyle giderse yakında bu insanların bir bölümü de aç ve yoksullar ordusuna katılacak.” THD Başkanı Çakar, kendisinin de daire başkanı olarak üst düzey devlet memuriyetinden emekli olmasına rağmen yoksullar grubunda yer aldığını söyledi. Çakar, “Eşim ve ben ikimiz de emekli gelirine sahip olmamıza rağmen yoksulluk çekiyoruz. Daha iki üç yıl öncesine kadar dışarıda bir lokantada yemek yiyebiliyorduk, şimdi kendi mutfağımıza zor yetiştiriyoruz. Halkın sosyal hayatı bitti, karın doyurmak en büyük başarı haline geldi” diye konuştu.

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar
THD Başkanı Çakar, Cumhuriyet tarihinin en ağır açlık ve yoksulluk döneminin yaşandığını, bu durumdan ancak kamulaştırma yapılarak kurtulunacağını söyledi. Özel halk otobüslerinin 65 yaş üstü insanları ücretsiz taşımama kararını Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte protesto eden Çakar, “Ulaşım haktır, hakkımızı istiyoruz. Hem belediyeden parasını alıyorlar hem de yaşlıları taşımıyorlar. Tüm halk otobüsleri ve dolmuşlar kamulaştırılarak ulaşım hakkının önündeki engel kaldırılmalıdır” dedi. Çakar, aynı şekilde temel gıda alanında da kamulaştırmanın şart olduğunu söyledi.
Sözcü
Verimli arazilere yapılmak istenen OSB çiftçileri isyan ettirdi!40 izlenme
Ücretliler kaybetti, faiz gelirleri patladı28 izlenme
BM'nin Türkiye kararını ABD ve Rusya veto etti97 izlenme
Şişli'deki kadın cinayetinde şüphelilerin cesedi valiz ile taşıdıkları anlara ait güvelik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!73 izlenme
Mersin Şehir Hastanesi'nde skandal iddia! "Hastanede erkek hemşire yok caiz değil" diye hastaya bakmadılar!98 izlenme
Hakimlik-Savcılık atamalarına AKP-MHP kontenjanı58 izlenme
WSJ’dan Sezgin Baran Korkmaz iddiası: "Erdoğan'a zarar verecek"42 izlenme
Erdoğan'ın açıklaması havada kaldı: Cemevi ve morgun elektriği kesildi!90 izlenme
CHP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Kayak Merkezi'nin tahsisinin iptalne tepki: "Kayak Merkezi'ni elimizden aldılar, tahsisi iki gün önce iptal ettiler"
Yeşil Eriğin Bu Faydasını Bilseydiniz Sürekli Yerdiniz
Yapay zeka ile renklendirilmiş en net Atatürk videosu
AKP yandaşı Rönesans Holding'in Rusya'daki şantiyesinde isyan çıktı, işçiler ofisleri bastı!