RTÜK üyesi İlhan Taşcı, iktidar yanlısı kanalların RTÜK tarafından korunduğunu belirterek hazırladığı raporu açıkladı.
Rapora göre, bu yılın ilk ayında ATV en çok şikayet edilen kanal oldu. ATV hakkında RTÜK'e yaklaşık 90 bin şikayet yapıldı. Taşcı, “Bu kanalla ilgili görüşülen dosya sayısı sıfır… RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iktidar yanlısı ATV kanalının hamisi, koruyucusu gibi davranıyor. ATV'ye dokunulmazlık zırhı giydirildi” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin (FOTO: SÖZCÜ)
İLK SIRADA MÜGE ANLI VAR
Taşcı'nın verdiği bilgiye göre, Ocak 2020Haziran 2020 tarihleri arasında ATV hakkında izleyicilerden, 89 bin 987 kez şikayet geldi. Bu şikayetlerin ilk sırasında Müge Anlı ile Tatlı Sert isimli program yer aldı.
Müge Anlı, araç içerisinde kendisine migren iğnesi yapmayan sağlık çalışanlarını hedef göstermişti. Taşcı, sağlık çalışanlarını corona virüsü günlerinde hedef alan yayın nedeniyle RTÜK Başkanlığı’na şikayet ederek, yayının incelenmesi için başvurdu ancak Üst Kurul işlem yapmadı.

İlhan Taşçı
DENETİM DEĞİL YANDAŞI KORUMAK
Taşcı, “Bir kanal son altı ayda en çok şikâyet edilenler sıralamasında sirinci oluyor ve hakkında tek bir rapor dahi düzenlenmiyor. Bunun adı denetim değil, yandaşını koruyup kollamaktır. RTÜK Başkanı konuta AKP'yi eleştirenler ve eleştirmeyenler olarak bakıyor. Yasa gereği hepsine eşit olmak zorunda” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/89bin987kezsikayetedilenatvnintekbirdosyasigorusulmedi5899502/
Afgan göçmenler arasında neden kadın ve çocuk yok?84 izlenme
CHP'li Polat Meclis'e taşıdı: 10 yılda 700 milyon TL harcandı, kaderine terk edildi105 izlenme
Varlık Fonu denetimden kaçırılıyor! Rapor beş aydır saklanıyor!142 izlenme
MSB “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere soruşturma açıldığı iddialarını yalanladı32 izlenme
Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’nın neden yıkılmadığı açıklandı47 izlenme
Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar, İsrail'in önemli silah tedarikçilerinden İtalyan Leonardo ile Paris'te "LBA Systems" anlaşması imzaladı63 izlenme
Saraçhane davasında gerekçeli karar açıklandı: Eylemlerde atılan sloganlar ifade özgürlüğü kapsamında24 izlenme
Protesto gösterileri yayılıyor! Liseler ayakta50 izlenme