Türkiye’de bir taraftan dar gelirlinin ekonomik krizle mücadelesi daha da çetrefilli bir sürece sürüklenirken, diğer taraftan da milyonlarca liralık kamu ihalelerinin adresi iktidara yakın şirketler oluyor. Kamu kurumlarından en çok ihale alan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas İnşaat, yalnızca bu yılın 9 ayında 47 milyar 284 milyon 440 bin TL’lik ihale aldı. Şirketin 2010 yılından bu yana aldığı ihalelerin maliyeti ise 60 milyar TL’ye dayandı.
YİNE FERNAS’A GİTTİ
Son olarak Fernas İnşaat’ın ismi yine bir kamu ihalesi ile duyuldu. Şirket, Gaziantep’te kentin sanayi ulaşımını kolaylaştıracak projede en düşük teklifi verdi ve ihaleyi aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 17 Ekim 2024’te kentin sanayi ulaşımını kolaylaştıracak Dülük Kavşağı Organize Sanayi Kavşağı arası tünelli bağlantı yolu projesi ihalesi düzenledi. İhaleye 11 firma teklif verdi. Fernas İnşaat ise 3 milyar 800 milyon 487 bin TL bedelle en düşük teklifi veren isim oldu. Projenin 1.080 gün içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Mayıs 2023’te AKP’den Batman milletvekili olarak Meclis’e giren Ferhat Nasıroğlu, 17 Temmuz 2023’te Fernas İnşaat’taki görevlerini bırakmış, şirketi de ailesine teslim etmişti. Nasıroğlu ailesinde AKP’de siyaset yapan ilk isim Ferhat Nasıroğlu değil. 22’nci dönemde CHP’den Batman milletvekili seçilen Mehmet Nezir Nasıroğlu da 2003 yılında CHP’den AKP’ye geçmişti.
Fernas İnşaat ile geçtiğimiz günlerde de 120 kilometrelik AnkaraKırıkkaleDelice Otoyol projesi ihalesi için sözleşme yapılmıştı.14 Aralık’ta imzalanan protokol ile Fernas ile Katma Değer Vergisi hariç 43 milyar 483 milyon 952 bin TL’lik anlaşma yapılmıştı. Öte yandan Fernas Şirketler Grubu’nun en çok ihale aldığı kurumların başında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün olduğu biliniyor.
Fernas Şirketler Grubu, Fernas Madencilik işçilerinin eylemiyle de gündeme gelmişti. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen işçiler, Manisa’nın Soma ilçesinden Ankara’ya yürüyüş düzenlemişti. İşçiler, ‘Maden işçisi yalın ayak yürüyor’, ‘Ankara Ankara patronları saklama’ sloganları eşliğinde Ankara’nın Polatlı ilçesine doğru yalın ayak yürümüş ve Başkent’te eylem düzenlemişti. İşçilerin 26 Ağustos’ta başlattığı direniş, 53 günün ardından zaferle sonuçlanmıştı.

Fernas Madencilik işçileri, ‘Ankara Ankara patronları saklama’, ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ sloganları eşliğinde yalın ayak Ankara’ya yürümüştü.
Sözcü
İmam Hatip Liseleri alarm veriyor! MEB faaliyet raporuna göre devamsızlık ve yılsonu başarısızlığında diğer okul türlerine fark attı!105 izlenme
İlhan İrem’in vasiyetini eşi Hansu İrem açıkladı137 izlenme
Okul müdürü ve oğlu, kalbinde pil olan 77 yaşındaki vatandaşı ve eşini öldüresiye dövdü!27 izlenme
Dilek İmamoğlu Saraçhane'den haykırdı: 10 maddelik taleplerini tek tek sıraladı9 izlenme
Çiftçiye destek için kurulan Ziraat Bankası, kulüplerin tüm borçlarını ödeyecek!174 izlenme
Karnı aç olan vatandaş marketten ekmek çaldı "İşsizim, aç kaldığım için yaptım"56 izlenme
Mustafa Varank mezhepçilikte zirve yaptı: Sosyal medyada tepki yağdı21 izlenme
Yunanistan Osmanlı mezarlarını talan etti!91 izlenme
Hamas'ın Şifa Hastanesi'nde üssü olduğuna dair kanıt bulunmaması İsrail üzerindeki ateşkes baskısını artıracak
Ankara'da skandal görüntüler: Küçücük çocukları nişanladılar!
Kamu kurumları arasında zarar ‘rekoru’ SGK’nın!
Türkiye'nin Suriye'de kontrol ettiği noktalarda Suriyeliler Türk bayağını parçaladı!