Hazinenin elindeki araziler sata sata bitmiyor. İşte son kararnameyle birlikte aralarında Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazların bulunduğu araziler satışa çıkarıldı.Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 14 ildeki 99 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Yozgat'taki 99 taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınması kararlaştırıldı. Bu taşınmazlar, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi veya işletme haklarının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçının birlikte uygulanmasıyla özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri, 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanacak.

Öte yandan, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Ağrı'nın Eleşkirt ile Ankara'nın Polatlı ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı. Mülkiyeti Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki taşınmaza ilişkin imar planı değişikliğinin de onaylanmasına karar verildi.
Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki taşınmaza ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğine yönelik itiraz ise reddedildi.
Yeniçağ
THY faturayı pilotlara kesti!218 izlenme
Gazeteci Murat Yetkin'den çarpıcı iddia! "Erdoğan Fethullahçılarla temas halinde mi?"56 izlenme
Şehit Ahmet Yasir Kuyucu'nun son mesajı ortaya çıktı! Saatler önce kız kardeşiyle konuşmuş21 izlenme
Devletten rekor arazi satışı! Kamunun taşınmaz satışından 5 yılda 52,2 milyar lira gelir21 izlenme
Dünyaca ünlü Brezilyalı şarkıcı Kapalıçarşı’da tacize uğradı! “Türkiye’de kadın olarak alışveriş yapmak”56 izlenme
ABD Başkanı Trump Türkiye karşıtı maddelerin yer aldığı torba tasarıya imzayı koydu197 izlenme
Trump İran saldırısının bilançosunu açıkladı23 izlenme
Kan donduran itiraflar peş peşe! Yenidoğan Çetesi davasında hastane sahibinden ölen bebeğe otopsi talebi39 izlenme