"EYT DÜZENLEMESİNDEN ÇOĞUNLUK MEMNUN DEĞİL"
EYT’nin Türkiye sosyal güvenlik sisteminin en uzun meselelerinden biri olduğunu hatırlatan Karakaş, anket sonuçlarını şöyle açıkladı:
"Bu çerçevede bizim tarafımızdan yapılan ankete baktığımız zaman 12 bin 459 kişi oy kullandığını görüyoruz. Toplam 67 bin 700 kişi anketimizi gördü ve bunun 12 bin 459’u oy kullandı. Biz EYT’lilere ‘Yapılan düzenlemeden memnun musunuz?’ diye sorduk. Anketimiz Mart ayı içerisinde yapıldı. EYT düzenlemesinden çok memnunum diyenlerin sayısı yüzde 24, sadece memnunum diyenlerin sayısı yüzde 23, memnun olmayanların sayısı ise yüzde 19, geriye kalanlar ise ‘Hayal kırıklığına uğradım’ şıkkını işaretlediler."
Karakaş, "Bu bağlamda değerlendirdiğimizde yaptığımız ankette yüzde 47 oranında bir memnuniyet görüyoruz. Yüzde 53 oranında ise memnuniyetin olmadığı oylardan oluşuyor" ifadelerini kullandı.
"EYT'LİLERİN ÇOĞUNA MAAŞ YATMADI"
EYT’lilerin hükümetin yetkilileri tarafından verilen bilgiler doğrultusunda herkesin Nisan ayı içerisinde aylıklarını alınacağı izlenimi uyandırıldığını ve bütün EYT’lileri bayramdan önce maaşlarının hesaplarına yatacağını beklediğini söyleyen Karakaş, şu ifadeleri kullandı:
"Yapmış olduğumuz bir diğer ankette de 7 günde 120 bin EYT’li bizim anketimizi gördü. Ve şu anda 19 bin 565 kişi oy kullandı. Biz EYT’lilere ‘Bayramdan önce SGK tarafından maaşlarınız yattı mı?’ diye bir soru sorduk. Yüzde 12’sinin emekli maaş farkı ve ikramiyenin hesaplarına yattığını söyledi. Yüzde 8 oranında birikmiş aylık dediğimiz farkı aldığını söyledi. Yüzde 1 oranında sadece bayram ikramiyesi aldığını söyledi. Bu bağlamda yüzde 22 oranında EYT’linin maaşının yatmış olduğunu söyleyebiliriz. Geriye kalan yüzde 78 oranındaki EYT’li de maaşlarının bağlanmadığını yaptığımız anket doğrultusunda belirtti."
Gerçek Gündem
AKP'li başkanı afişe ettiler: Şehrin meydanına astılar26 izlenme
Türkiye'nin yüzde 44'ü: "Corona virüs aşısı bulunsa yaptırmam"115 izlenme
Bebek katillerinin yeni konuşmaları ortaya çıktı: Kahkahalarla 'ölecek' demişler!15 izlenme
CHP sözcüsü şok iddiayı gündeme getirdi: Son derece tehlikeli!251 izlenme
Sağlık Bakanı Koca vaka ve vefat sayısını açıkladı: 28.892 yeni vaka tespit edilirken 239 kişi hayatını kaybetti, 30.336 kişi sağlığına kavuştu!39 izlenme
"Allah rızası" diyerek soruları çalmışlar!233 izlenme
Türkiye’de üretiliyor: Bizde 1 milyon Bosna’da 460 bin!28 izlenme
Alman kanalı Erdoğan ile dalga geçti !2391 izlenme
Musa Orhan Ferah Zeynep Abdullah’a bir dava daha açtı!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: Türkiye'deki toplam can kaybı 3.081, toplam vaka sayısı 117.589 oldu!
Japonya'da takviye diyet gıdası 100'ü aşkın kişiyi hastanelik etti
3 diplomalı ekonomi mezunu genç isyan etti! 'Erdoğan’ın karşısında gazoz kapağı koysunlar ona oy veririm!'