AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen A Haber kanalı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın ilk konutta tapu harcına muafiyet getirilmesi amacıyla hazırlayıp TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifini, “Ev alacaklara ‘müjde’ niteliğinde düzenleme” başlığıyla haberleştirdi.
A Haber’in, 2 dakikayı bulan TV haberinde, kanun teklifinin sahibi, imzalayıcısı olan CHP’li Tanal’ın ismini zikretmeden, düzenlememin sahibinin iktidar cephesiymiş gibi bir algı oluşturmaya çalışması ise dikkat çekti.
A Haber’in izleyicileriyle paylaştığı haberde, “Hem durgunluğu azaltmak hem de vatandaşların ev alırken maliyetlerini düşürmek amacıyla yeni düzenlemelere hazırlanılıyor. Bu düzenlemelerden biri de tapu harcının alınmaması formülü olacak. Düzenlemenin Meclis’ten geçmesi halinde vatandaş daha düşük maliyetle ev sahibi olacak. Böylece sektörün de hareketlenmesi bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberin detayında, Tanal’ın kanun teklifinin gerekçesindeki bilgiler, belirlenen rakamlar sıralandı.
Durumu fark eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından A Haber’in söz konusu haber videosunu ve kendi kanun teklifinin bilgilerini paylaşarak, “Hayret! A Haber, ilk konutta tapu harcına muafiyet kanun teklifimizi ‘Müjde’ diye duyurmuş! Tabii haberde "Mahmut Tanal'ın hazırladığı teklif" denilmiyor. Gizlemişler! Ey A Haber, madem kanun teklifimizi beğendiniz, o zaman Ak Parti'ye söyleyin de destek versinler” tepkisini gösterdi.

Tanal, bir başka paylaşımda ise “Kanun teklifini hazırlayıp TBMM'ye sunan benim. Ancak A Haber, komisyondaki teklifi, Ak Parti'ye mal etmeye çalışıyor! A Haber'e teklife yönelik desteğinden dolayı teşekkür ederim. A Haber'i izleyen Ak Parti'lilerden de destek bekliyorum. Gelin halkımıza kolaylık sağlayalım” diye yazdı.

A Haber tarafından ‘müjdelenen’ CHP’li vekil Tanal’ın kanun teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bekletiliyor. Söz konusu teklifle, kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin liralık kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor.
Suriye için imza çağrısı: "Suriye'den derhal elinizi çekin, askerler evine dönsün"
AKP'de bir ilk! AKP’nin aday tanıtım toplantısı öncesi kavga çıktı!
Ankara’da market sahibinde corona çıktı! Mahalleye giriş çıkış kısıtlandı!
AKP’li Başkan’a aşı torpili!
Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 17'ye yükseldi
İstanbul Boğaz’ı Teksas’a döndü!
İsrail, ambulans konvoyunun ardından Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı
Çanakkale'de orman yangını yayılıyor! Gelibolu'da kâbus sürüyor, köyler tahliye ediliyor!
Borç batağındaki öğretmenler ek iş kovalıyor