AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) bir şirketten ihale ile 45 milyon bardak aldığını iddia etti.
Gökçek, "Farz edelim ki (Ankara'da her gün taziyeye katılan) beş bin vatandaşımızın üç bini çay içsin. 41 yıl Ankara'ya cenaze işyerinde yetebilecek kadar bardak alınmış, Öncelikli olarak bunların nerelerde olduğunu, hangi depolarda olduğunu sormak istiyorum." ifadelerini kulandı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ise Gökçek'in iddialarına yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi.
ABB tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
"Yıllarca kamu kaynaklarını kendi çevresine dağıtarak, belediyeyi adeta bir aile imparatorluğuna çeviren ve Ankara’nın üzerine çöken bu anlayış; şimdi çıkmış, utanmaz bir yüzsüzlükle iftira siyasetine sarılıyor.
Oysa herkes biliyor; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde suç işleyen cezasız kalmaz.
Ancak özellikle belirtmek isteriz: Elinde gerçekten bir delil olduğunu iddia edenin adresi bellidir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı.
Şu hususu da kamuoyuna tekrar hatırlatmak da fayda var. Biz, hırsıza hırsız olduğunu unutturmayacağız.
Çünkü unutulursa, kendini erdem abidesi sanır."

halktv.com.tr
Gazeteci Fatih Altaylı'ya tahliye32 izlenme
Şanlıurfa Suruç'ta toplu oy kullanıldı, sandık başkanı ses çıkarmadı !1747 izlenme
Türkiye Narin için ağlıyor... Sosyal medyada mesaj yağıyor49 izlenme
Mehmet Şimşek çözümü satmakta buldu: Hepsini satılığa çıkarıyor47 izlenme
FETÖ’cü eski savcı Zekeriya Öz Almanya’da dayak yedi!140 izlenme
Merkez Bankası döviz krizinin "iç güç"lerini açıklayamadı: Ticari sırmış!130 izlenme
Ünlü 'Reisim'ci bile böyle diyorsa... AKP'nin ölüm ilanı!162 izlenme
AKP’li vekil ile AKP’li başkanın al gülüm ver gülüm ticareti34 izlenme