Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen harcamaların detayı ortaya çıktı. ABB Özel Kalem Müdürlüğü’nün 2016 yılında 1,2 milyon TL güncel değerli, 2017 yılında ise 1 milyon TL güncel değerli içecek harcaması gerçekleştirdiği öğrenildi. Belediye iştiraki ANFA’nın 2016 ve 2017 yıllarında ajanda alımı için güncel tutar olarak toplam 32 milyon 302 bin TL harcadığı belirlendi.
BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek’in, “Mansur Yavaş yememiş, yedirmiş. Sadece makamında 2021’de 1 milyon TL içmiş ve içirmiş” içerikli sosyal medya paylaşımına sert tepki gösterdi. Belediyeden yapılan açıklamada, “Gökçek’in görevden nedeni açıklanamayan şekilde alındığı” belirtilerek, Gökçek döneminde imza atılan Özel Kalem Müdürlüğü harcamalarının detayları paylaşıldı.
ABB’nin açıklamasında, özetle şunlar kaydedildi:
“ABB Özel Kalem Müdürlüğü tarafından 2016 yılında 1 milyon 243 bin TL güncel değerli, 2017 yılında ise 1 milyon 54 bin TL güncel değerli içecek harcaması yapılmıştır. Bununla birlikte çikolata ve kuruyemiş alımı da gerçekleştirilmiştir. Yeni dönemde kuruyemiş ve bayramlar hariç çikolata alınmamaktadır.
Önemle vurgulamak isteriz ki yeni dönemdeki tüm işlemler Özel Kalem Müdürlüğümüzce resmi olarak yapılmakta olup kayıt altındadır. Önceki dönemde ise ABB Özel Kalem Müdürlüğünün hediyelik eşya ve temsil ağırlama giderlerinin Belediye şirketlerinden yapıldığı bilinmektedir. Sadece ANFA şirketinden bu kalemlerde 2016 yılında 1 milyon TL güncel değerli, 2017 yılında ise 2 milyon 500 bin TL güncel değerli harcama yapılmıştır. Bu iki yılda ANFA’nın yalnızca ajanda alımına güncel tutar olarak toplam 32 milyon 302 bin TL harcadığı tespit edilmiştir.
İftira ve kin dolu açıklamalarla ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a karşı yapılan karalama kampanyalarının son dönemde arttığını görmekteyiz. Asıl kendi zihniyeti kirli olan bu çevrelerin kirli kampanyaları karşısında belediyecilik anlayışımızdan asla geri adım atılmayacak ve haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır. Yani bu iftira dolu haberi paylaşan Meclis Üyeleri de bahsettikleri çaydan ve sudan içmiştir.”
Sedef Kabaş'tan yeni mesaj: 'Milyonların ahından kurtulamayacaksınız'44 izlenme
Gülşen tutuklandı! İşte ortaya çıkan ifadesi56 izlenme
Narin Güran cinayetinde şüpheler o isme yöneldi65 izlenme
Kaymakam veto etti; belediye başkanı ‘Andımız’ ile karşılık verdi!343 izlenme
AKP’li üyelerden kıyak maaş kararı! "Gönül belediyeciliği" meğer tamamen duygusalmış!126 izlenme
İmamoğlu ve Erdoğan anlaşamadı! Dava tarihi belli oldu24 izlenme
RTÜK'ten Halk TV'yi karartma kararı23 izlenme
Türkiye madenle delik deşik edildi!95 izlenme