Amasya'nın Merzifon ilçesinde Zabıta Müdürlüğü’ne yapılan “çay ocağı önüne konan masa ve taburelerin yolu kapattığı” yönündeki ihbar üzerine ekipler bölgeye yönlendirildi.
Yüzde 61 bedensel engelli olduğu belirtilen işletme sahibi Selahaddin Bozkurt ile masa ve taburelerin kaldırılması konusunda zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle yaşanan arbedede, bir zabıta personelinin işletme sahibine çay bardağı fırlattığı ve boğazını sıktığı belirtildi.
Taraflar, polis merkezine giderek karşılıklı şikayetçi oldu. İfadeleri alınan kişiler için doktor raporları da hazırlandı.
Merzifon Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada yer alan “zabıtadan engelli vatandaşa şiddet” iddialarına değinilerek şu ifadeler yer aldı:
“Zabıta görevlileri, yapılan ihbar üzerine masa ve tabureleri kaldırmak istediklerinde iş yerinde bulunan 2 şahıs ile arbede yaşanmıştır. Her iki tarafın da şikayetçi olması üzerine adli süreç başlatılmış, ayrıca zabıta memurları hakkında idari inceleme başlatılmıştır. Soruşturmanın sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır.”
Olayla ilgili hem adli hem de idari süreç devam ediyor.
Tele1
Bütçe açık veriyor, 'örtülü ödenek' rekor kırıyor!
İki üs her krizde hatırlanıyor, iktidar hiç bir adım atmıyor
Erk Acarer eleştirilere böyle yanıt verdi: Sedat Peker'e bu talebi ben ilettim
A'dan Z'ye kadar gün gün Erdoğan'ın kandırılma hikâyesi !
Depremzedeye bunu yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Depremzede ailenin dünyası aldığı tebligatla bir defa daha başlarına yıkıldı
Vahdettin paylaşımı sonu oldu! 23 yıllık hekim, Osmalı'yı aşağıladığı iddiasıyla memurluktan atıldı!
Seçil Erzan davasında flaş gelişme! Bilirkişi raporuna göre...
Bakan Tekin’den gazetecilere tartışılacak hediye
Devlet Bahçeli’nin çağrısı sonuç verdi: Başsavcılık harekete geçti
AKP'li belediyenin ihalesi yine AKP'li bir isme gitti!