Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) 20212024 yılları arasındaki konser harcamalarının “kamu zararına yol açtığı” iddiasıyla 5’i tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, tüm tutuklu sanıkların yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanarak tahliyesine karar verdi.
ABB'nin 20212024 yılları arasında gerçekleştirdiği "konser" harcamalarında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin 5'i tutuklu 14 kişinin yargılandığı dava, Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmada, tutuklu sanıklar eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hacı Ali Bozkurt, eski ABB Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili Haluk Erdemir, eski ABB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkan Vekili Hüseyin Zehir, Festiva ve Enfest Organizasyon Şirketi ortağı Selahattin Çelikkaya, Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon Şirketi sahibi Onur Evren ile tutuksuz sanıklar ABB çalışanları Celal Akbaş, Alp Aykut Çıngır, Kurtuluş Bakır, Eren Demir, Levent Erdoğan ile Universe Prodüksiyon Şirketi sahibi Sıla Evren, Festiva ve Enfest Organizasyon Şirketi ortağı Kaan Alp, Craft Sanat Organizasyon Şirketi sahibi Üstün Alpay, Gurudan Tur. Dan. Org. Rekl. San. Tic. A.Ş. yetkilisi Arda Akman vekilleri hazır bulundu.
Mahkeme başkanı, sanıklar Kurtuluş Bakır ve Alp Aykut Çıngır’dan cep telefonu şifrelerini talep etti. Sanıklar şifreleri mahkeme heyetine iletti. Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını, tutuksuz sanıklar hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbirlerinin sürdürülmesini talep etti.
Mütalaaya karşı söz alan tutuklu sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek beraat ve tahliye taleplerinde bulundu.
Tutuklu sanık Erdemir, "5 ay kısa bir süreliğine başkanlığa vekaleten geldim. Tüm süreçleri inceleyerek uygun olduğu şekliyle yaptım. Tutuklanma sebebim farazi bir rapor. Delil rapor da yoktur. Sözde şirketin almakla yükümlü olduğu miktarı kestim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Tutuklu sanık Evren de "Sizi heyetinize durumumuzu anlatamadıysak bu bizim başarısızlığımızdır. Dolayısıyla elinizi vicdanınıza koymanızı istiyorum. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Tutuklu sanık Çelikkaya ise mahkeme heyetine teşekkür ederek, "Yargılama devam etsin ancak benim olacağım yer devletime hizmet yeridir. Sözlerim havada kalmasın. Temennim hayırlı bir karar çıkmasıdır" dedi.
Beyanların ardından mahkeme, ara kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından açıklanan ara kararda, tutuklu tüm sanıkların yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine hükmedildi.
Mahkeme bir sonraki duruşmayı 31 Mart'a bıraktı.
NEFES
Aile Bakanlığı'nda makam aracı skandalı! Eski bakana, eşine, danışmanına tüm masrafları devletten makam aracı!81 izlenme
Diyanet'e sınırsız kaynak kıyağı... Tasfiye edilen kurumun ürünlerine hibe!89 izlenme
Haluk Levent’i çileden çıkartan sahte paylaşım47 izlenme
Bir AKP'li daha isyanlarda ! '2002'den beri AKP'ye oy veriyorum. Esnafın anasını bellediniz, şimdi bacısına göz diktiniz. Ama sıra size de gelecek !'456 izlenme
Bu yapılan kahraman Türk subayına reva mıdır!10 izlenme
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı26 izlenme
Kayıp 353 milyonu ATV'nin ve Kanal D'nin başındaki isimlere teslim ettiler!86 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan duruşma sonrası ilk paylaşım: "Mektuplarınız, çizdiğiniz resimler bana ulaşıyor güzel evlatlarım. Sizden çok büyük güç alıyorum"15 izlenme