Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik konser soruşturmasında savcılık iddianameyi tamamladı. İddianame 'nitelikli zimmet' suçlamasıyla hazırlandı.
Şüpheliler arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H.A.B, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili/eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.E, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkan Vekili H.Z, Evren Teknik Grup Müzik Organizasyon San. Tic. Ltd. Şti sahibi O.E ile Festiva ve Enfest Organizasyon Turizm San. Tic. Ltd. Şti. ortaklarından S.Ç, "zimmet" ve "kamu kurum veya kuruluşların ihalesine fesat karıştırmak" suçlarından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen rapor, MASAK ve Sayıştay incelemesi ile bilirkişi raporlarında, kamunun 154 milyon 453 bin lira zarara uğratıldığı iddiası gündeme getirilmiş ve kamu zararı kapsamında soruşturma başlatıldığı kaydedilerek şunlar belirtilmişti:
"İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi, bilirkişi raporlarına göre 32 adet konser hizmet alımında idarenin 154 milyon 453 bin lira zarara uğratıldığı tespit edilmiştir."
Gerçek Gündem
Sınırı kaçak geçmeye çalışan Suriyeliler tekbir getirerek Türk askerine saldırmak istedi!33 izlenme
Eğitim işte bu noktada ! Andımız yerine salavat getirerek toplandılar !626 izlenme
Reza Zarrab tanık koruma programına alınıyor!379 izlenme
İstanbul’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu! İmamoğlu: "Bunu bize kazandıran Mustafa Kemal Atatürk"23 izlenme
Halk salgınla boğuşurken birileri rant peşinde! Kanal İstanbul'da ihale hazırlığı!54 izlenme
Bu sevginin tarifi yok! Ankara’da binler yine Ata’sına koştu21 izlenme
Yeni görüntüler ortaya çıktı! AKP'li Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin şehit yakınını iki kez kovmuş!50 izlenme
Kızılay'da skandallar bitmiyor: Milyonlarca liralık arsa bağışlanmış!42 izlenme