Boğaziçi Üniversitesi’nin, Bebek'te, Boğaz kenarında değerli bir araziye sahip olduğu biliniyor. Öte yandan çıkan iddialar arasında, üniversitenin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile arazinin taşınabileceği yer aldı.
Boğaziçi Üniversitesi geçen aylarda çıkan taşınma iddiaları üzerine ise “İddialar doğru değildir” açıklaması yapılmıştı.
BAŞKA AMAÇLA KULLANIMI DAHİLİNDE…
Bununla birlikte, İstanbul Üniversitesi Araştırma Görevlisi Özgün Emre Koç tarafından Boğaziçi arazisiyle ilgili dikkat çeken bir belge paylaşıldı. Belgede, 1971 yılında Boğaziçi arazisinin Türkiye Cumhuriyeti tarafından Robert Koleji’nden alındığı, arazinin başka amaçlarla kullanımı durumunda, New York Eyalet Mahkemesi tarafından geri alınabileceği belirtildi.
Özgün Emre Koç belge ile ilgili, “Resmi belgelerin orijinalleri Columbia University Nadir Eserler ve Elyazmaları Kütüphanesi'nde arşivlenmiş durumda. İlgili belgelerin kütüphanenin Robert Kolej kayıtları bölümünde 4555 no arası kutularda mevcut olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı.
İşte o paylaşım:



http://www.krttv.com.tr/gundem/abdbogaziciuniversitesineelkoyabilirh63393.html
Olmayan doğum gününe 139 bin dolar göndermiş10 izlenme
Cengiz’in tarım arazilerini yok edeceği proje onaylandı!33 izlenme
Patronlardan müfredat çıkışı: "Değişiklik oldubittiye getirilmemeli"33 izlenme
İBB seçiminde "Sisi mi Binali Yıldırım mı?" demişti: Erdoğan Sisi'yi resmi törenle karşılayacak27 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Tevfik Göksu'yu Atatürk Kent Orman'ına davet edince Göksu çıldırdı!55 izlenme
Almanya Hükümet Sözcüsü Eurofighter'ların satışında İmamoğlu'nu işaret etti11 izlenme
Güldal Mumcu 31 yıl sonra Uğur Mumcu suikastındaki karanlık noktaları açıkladı32 izlenme
Sanayici, esnaf, çiftçi ve vatandaşı elektrik çarptı!31 izlenme
EBA isyanı… Ne telefon çekiyor, ne internet altyapısı var!
Erdoğan olmayan üniversiteye rektör atadı!
CHP Kurultayı’nda gözler oraya çevrildi: Bir TIR dolusu imza! Gören bir daha baktı
Yönetmen Kutluğ Ataman ağır saçmaladı ! 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye yürüyenler aslında FETÖ'nün askerleriydi'