Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na planlanan büyük taşınma öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan başkanlığında toplantı yapıldı.
İstanbul Havalimanı'nda saat 15.00'da başlayan toplantıya Bakan Turhan'ın yanı sıra Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Önal, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA üst düzey yetkilileri ve diğer ilgililer katıldı. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.
Odatv’nin edindiği bilgilere göre; TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in, yolladığı bir eposta dikkat çekti. Şener, mesajında, "Kiracılar ve taşeronlarla ve sigorta ile ilgili anlaşmaların gerekli uzatmasını yapalım"derken, "inşallah bu sefer daha net bir tarih verilir" diye belirtti.
“MAHVOLURUZ TÜM HESAPLARIMIZ ŞAŞAR”
Habertürk yazarı Güntay Şimşek, konuyla ilgili İGA patronlarının rahatsız olduğunu yazdı.
Şimşek, şunları kaydetti:
“İGA ve DHMİ’nin taşınmayı neden biran önce gerçekleştirmek istediği tahmin edilmeyecek bir durum değil. DHMİ için zamanında, sorunsuz bitirdik, hizmete açtık gibi argümanlar öne çıkıyor. Ama asıl taraf olaya tamamen duygusal bakan İGA cenahı. Çünkü İGA’yı oluşturan 5 müteahhit patron, doğal olarak havalimanını acilen hizmet sokup, para kazanmak istiyor. Yatırımlarının geriye dönmesi için çarkların dönmesini bekliyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle İGA patronları, havalimanı kira ödemelerinde 2 yıl öteleme talep etmiş, bakanlık da onaylamıştı. Bu gelişmeden sonra İGA, nakit akış planlarını önce 29 Ekim’e sonra da 1 Ocak 2019’a göre yaptı. Ama ikisi de tutmadı.
29 Ekim’de İGA’nın iddia sever patronlarından birisiyle sohbet ederken bana, ‘1 Ocak’ta THY İstanbul Havalimanı’na taşınır mı? ‘Büyük Taşınma’ olur mu?’ diye sordu. Ben de taşınmanın o tarih olamayacağını söyleyince, ‘Ne diyorsun, mahvoluruz. Tüm hesaplarımız şaşar’ serzenişinde bulunmuştu. Şimdi de bilmiyorum ki, ne diyeyim. Elbette mahvolmazlar, bir çözüm bulurlar. Fakat İGA patronları da kendi yaptıkları havalimanı için açılış tarihini benden beklemesin. Biraz da ne söylediklerine, neyi ne kadar yaptıklarına açıklamalarına dikkat etsinler. Sözlerinin de arkasında dursunlar.”
https://odatv.com/mahvoluruz19121821.html
Rusya-Ukrayna savaşı: Çeçen birlikler, Rus askerleri infaz etti iddiası!97 izlenme
TCDD Genel Müdürlüğü'ne 'kusurlu' atama126 izlenme
Torba yasa Meclis'ten geçti! 'Tarihin en büyük fişleme yasası'2684 izlenme
Cemal Enginyurt CHP’ye operasyonlara ateş püskürdü: "İktidar bu şekilde koltuğunu koruyamaz. İktidar, bu şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar da veremez"22 izlenme
Geçen yıl atamaları yapılmıştı, AKP’den istifa ettiler27 izlenme
Tatil de yaptı, yazlık saray da!358 izlenme
PTT bu yılın ilk 4 ayında 76 ilde zarar etti!37 izlenme
Soylu, hükümetin görevini 'Allah'a havale etti': Allah, milletimizi sellere karşı muhafaza etsin!161 izlenme
CHP'den YSK'ya çok sert tepki: Başkan ve müdürlerin kusuru yok ise...
Diyanet'ten yeni fetva: 'Vadesiz hesap dinen uygun değildir'
Ukrayna-Rusya krizi: Kiev’de çatışmalar artıyor, Rus tankları ilerliyor
AKP’li başkanın kapattığı tesisi CHP’li başkan açtı! Her gün 51 bin lira kâr ediyorlar!