CHP'nin Adana'da seçimleri kazanacağını ileri süren Atalay, HDP'nin kararı sonrası İstanbul'da dengelerin değiştiğini ileri sürdü.
PİAR Araştırma Genel Müdürü Kadir Atalay, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın sorularını cevapladı. HDP'nin desteğiyle CHP'nin Adana'da seçimleri kazanacağını ileri süren Atalay, HDP'nin kararı sonrası İstanbul'da dengelerin değiştiğini ileri sürdü.
HDP'nin barajı geçmek için muhalefet cephesinden oy aldığını ve İstanbul'da aday göstermesi halinde bu oyları kaybedeceğini ileri süren Atalay, anketlerde 34 puan önde olduğu görülen Binali Yıldırım'ın oylarının, HDP'nin bu kararından etkilenebileceğini söyledi.
AKP'NİN KARA PROPAGANDASININ ETKİSİ YOK
HDP'nin İstanbul'da aday çıkartmamasının muhalefete fayda sağlayacağını ifade eden Atalay, "Teröristlerle işbirliği söyleminin İstanbul seçmeninde bir karşılığı yok" dedi.
'İSTANBUL' DA İŞLER DEĞİŞECEK'
HDP'nin kararını açıklamasından önce iktidarın adayı Binali Yıldırım'ın 34 puan önde olduğunu vurgulayan Atalay, "HDP'nin bu hamlesiyle İstanbul'da işler değişecek" ifadelerini kullanırken, HDP'de "AK Parti'yle bu iş olmayacak. Hiç olmazsa iktidar değişsin" düşüncesinin hakim olduğunu belirtti.
Atalay, Adana'da da HDP'nin desteğiyle CHP'nin adayının seçimi kazanacağını söyledi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/anketlerortayacikarttihdpninkarariylaistanbuldah117443.html
Sinan Ateş cinayetinin bir numaralı şüphelisi ifade verdi: 'Amacımız gözdağı vermek ve yaralamaktı'82 izlenme
Uyuşturucu ticaretinden yargılanan Ali Osman Akat beraat etti47 izlenme
Sakarya'da köylüler ağaç kesimini engelledi! "Ormanlar yanıyor, bunlar gelip ağaç kesiyor"51 izlenme
Bakan Tekin bu cemaatle yapılan protokolleri savunmuştu: MS hastalığını Allah'ın cezası olarak gören TIP profesörü hangi cemaatin talebesi çıktı?33 izlenme
Yeni ekonomik model meyvelerini veriyor! İcra dairelerindeki dosya sayısı rekor kırdı!65 izlenme
İngiltere'de deprem için toplanan yardımlar 100 milyon sterlini geçti33 izlenme
İBB’ye ait mülklerin kirasını AKP’li belediye toplamış!72 izlenme
İFM yeni rant merkezi oluyor! AKP'li vekillerin TBMM’ye sunduğu kanun teklifine göre, İFM’nin idari yönetimi bakın kime teslim edilecek!57 izlenme