ABD Büyükelçisi Jeffry Flake, "Bugün burada bağımsızlığı kutlamak için bulunuyoruz. Peki bağımsızlık ne kadar önemli? Bu ulusun kurucu babası Mustafa Kemal Atatürk ‘Böyle bir millet esir yaşamaktansa ölsün daha iyidir. O halde ya istiklal ya Ölüm’ demişti." dedi.
Amerika’nın bağımsızlığının 246’ncı yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, ABD Büyükelçisi Jeffry Flake’in katılımıyla İzmir’de Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş.’nin (ESBAŞ) ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi.
Amerika’nın Sesi Radyosu’nun haberine göre, törende bir konuşma yapan Flake, ‘İzmir, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kutlamak için harikulade bir yer’ dedi.
Amerikan Büyükelçisi Jeffry Flake, konuşmasında sık sık Mustafa Kemal Atatürk' e vurgu yaptı.
Flake’in konuşmasından ilgili bölümler şöyle:
‘Bugün burada bağımsızlığı kutlamak için bulunuyoruz. Peki bağımsızlık ne kadar önemli? Bu ulusun kurucu babası Mustafa Kemal Atatürk ‘Böyle bir millet esir yaşamaktansa ölsün daha iyidir. O halde ya istiklal ya Ölüm’ demişti. Bizim kurucu babalarımıza da işte bu dinamik ilke rehberlik etmişti.’
Konuşmasında eğitimin önemine de değinen Büyükelçi, Amerika’daki öğrenciler arasında en başta gelen öğrencilerin Türkler olduğunu bildirdi.
Büyükelçi Flake , hem Amerika’nın kurucu babalarının hem de Atatürk’ün eğitime verdiği öneme dikkat çekerek ‘Bundan sonra pek mühim zaferlere kavuşacağız. Fakat bu zafer süngü zaferleri değil, ekonomi ve ilim ve kültür zaferleri olacaktır.’ Bu sözleri söyleyen Türkiye’nin kurucu babası benzer şekilde ileri görüşlü bir insandı.’ dedi.
ABD Bağımsızlık günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona, İzmir’den çok sayıda bürokrat, iş dünyası temsilcileri ve silahlı kuvvetler mensupları katıldı.
İzmir'de Atatürk anıtına çirkin saldırı, Atatürk'e hakaret!24 izlenme
Üniversite sıralamaları açıklandı… Türkiye Arabistan’ın da gerisinde!780 izlenme
Meğer bizim milletin karnı TOGG’muş32 izlenme
Bu kez Malatya yanıyor! Alevler evlere sıçradı10 izlenme
CHP'den binlerce sağlık çalışanını ilgilendiren kanun teklifi125 izlenme
Narin cinayetinde ikinci iddianame kabul edildi21 izlenme
İmamoğlu korkusu! AKP’nin kara propaganda planları deşifre oldu!98 izlenme
Bu da ‘tam kapanma’ kuyruğu!50 izlenme
Bayram müteahhitlerle domuz bağcılara güzel
Yangın şehitlerinin araçlarının görüntüsü ortaya çıktı: Kaçtıkları yerde alevlerin arasında kalmışlar
Erdoğan 'darbeci' dediği Sisi'yle görüşmek için 12 yılın ardından Mısır'a gidiyor
Eski MSB Genel Sekreteri Ümit Yalım açıkladı: "Erdoğan ve AKP hükümeti hiçbir önlem almadı"