ABD’de Jeffrey Epstein davasına dair "hiç yayınlanmamış" veya "yok edilmiş" olduğu düşünülen bazı kritik dosyaların yeniden ortaya çıkabileceği iddiası, Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı koridorlarını hareketlendirdi. Daily Mail’in ulaştığı kaynaklara göre, bu belgelerin içeriği sadece geçmişi değil, mevcut siyasi aktörlerin geleceğini de doğrudan tehdit ediyor.
Amerikan yargı tarihinin en büyük skandallarından biri olan Epstein davası, kapandığı sanılan yerden yeniden patlak verdi. İngiliz Daily Mail gazetesinin manşete taşıdığı iddiaya göre; Epstein’in özel adası ve New York’taki malikanesinde ele geçirilen ancak kamuoyundan gizlenen bazı dijital veriler ve el yazması notlar, yeni bir hukuk fırtınasını tetikleyebilir.

Haberde yer alan bilgilere göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından el konulan materyallerin bir kısmının "prosedür gereği" tasnif dışı bırakıldığı öne sürülmüştü. Ancak son dönemde sızan bilgiler, bu dosyaların aslında Trump yönetimi içerisindeki bazı isimleri veya yakın çevresini zor durumda bırakabilecek hassas içeriklere sahip olduğunu iddia ediyor. Adalet Bakanlığı yetkililerinin bu belgelerin akıbeti hakkında neden sessiz kaldığı ise merak konusu.

Epstein arşivinin bir "şantaj ağı" olarak kullanıldığı teorileri, belgelerin yeniden gündeme gelmesiyle güçlendi. Dosyaların kimlerin elinde olduğu ve neden tam da bu dönemde servis edildiği tartışılıyor. Siyasi analistler, bu hamlenin mevcut yönetim üzerindeki "siyasi egemenlik" kurma çabası olabileceğini, belgelerin sızdırılmasının Washington’daki güç dengelerini kökten sarsabileceğini belirtiyor.

Epstein ile geçmişte temas kuran birçok ismin yargı önünde "dokunulmazlık" veya "bilgi eksikliği" zırhına büründüğü biliniyor. Ancak Daily Mail’in işaret ettiği bu yeni "kayıp halkalar", söz konusu isimlerin hukuki savunmalarını çökertebilir. Belgelerin içeriğinde yer alan uçuş kayıtları ve gizli kamera çekimleri hakkında yapılacak bir resmi açıklama, Amerikan siyasetinde taşları yerinden oynatacak bir "etik deprem" yaratmaya aday.
Sözcü
Erdoğan "Ne Rusya'dan ne Ukrayna'dan vazgeçeriz" demişti, damat tarafının paylaşımı ortalığı karıştırdı!66 izlenme
Corona zengin fakir dinlemiyor! İsviçre’de yardım paketi için uzun kuyruklar oluştu109 izlenme
Ruslar açıkladı: Akkuyu'dan sonra sıra Sinop'ta!50 izlenme
"Yenidoğan savcısı" haberlerinden ev hapsine çarptırılan Avukat Çiçek: "Elimi taşın altına koyduğum için hedef gösterildim"34 izlenme
1 aylık kayıp küçük yatırımcıya yazıldı10 izlenme
Isparta'dan sonra şimdi de Konya: 4 gündür elektriksizler!66 izlenme
Aykut Erdoğdu CHP'den istifa etti: "Bu yükü daha fazla taşıyamayacağım"16 izlenme
TCDD’deki skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi!260 izlenme
Tarihi fiyasko: 5 milyon kişinin başvurduğu projede 2 yıldır çivi çakılmamış
Radarları gördükçe çılgına döndü: Şamil Tayyar Ali Yerlikaya'ya yüklendi de yüklendi
Bakan Koca açıkladı: 22.583 yeni vaka tespit edildi, 25.254 kişi sağlığına kavuşurken, 215 kişi hayatını kaybetti!
Eski RTÜK üyesi Bildirici: RTÜK siyasi iktidarın bir arka bahçesidir