Anasayfa1
20 Eylül 2026 ( 9 izlenme )
Reklamlar

Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcı Uçuk'a yurt dışına çıkış yasağı


HSK tarafından görevden uzaklaştırılan Bozova Cumhuriyet Savcısı Türkşad Kunthan Uçuk, “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla hakkında verilen gözaltı talimatının ardından teslim olduğu Tekirdağ Adliyesinde ifade verdi. Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verildi.


Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda adliyeye gelen Uçuk, savcılıkta ifade verdi. T24'te yer alan habere göre, ifadesinin ardından hakimliğe sevk edilen Uçuk hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

SAVCI UÇUK’TAN VİDEO AÇIKLAMASI

Hakkındaki suçlamalara ilişkin savunma yapan Uçuk, söz konusu videonun Cumhuriyet savcıları ve hakimlere yönelik herhangi bir hakaret amacı taşımadığını belirtti.

Uçuk ifadesinde şu sözlere yer verdi:

“Kesinlikle mensubu olduğum ve şerefle yapmakta olduğum Cumhuriyet Savcılığı ve hakimlerimize yönelik herhangi bir hakaret niyeti taşıyan bir video değildir. Bu video kesinlikle ben yayınlamadım herhangi bir basın sitesine servis etmedim”

GÜLŞEN'İ TUTUKLAMAYA SEVK ETMİŞTİ

Savcı Uçuk, Gülşen’in imam hatiplilerle ilgili sözleri sonrası sanatçının tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesi sürecinde görev alan savcı olarak gündem olmuştu.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’nin kalesinde metrelerce ucuz ekmek kuyruğu! '65 yaşındayım böyle ekmek kuyruğu görmedim' İşte Atatürk Havalimanı’nı yıkacak müteahhit! Veliler kara kara düşünüyor: Özel okul fiyatları katlandı AKP'li belediyeden 'her şey çok güzel olacak' dediği için sürülen İleri'den suç duyurusu