Diyarbakır'da Kocaköy Belediyesi'nin tabelasındaki Türkçe bölümün karanlıkta bırakılıp Kürtçe bölümün ışıklandırılması tepkilere neden oldu. Kaymakam devreye girerek belediyeye yazı yolladı.
Kocaköy Kaymakamlığı belediyeye yolladığı uyarı yazısında, Türkiye Cumhuriyeti'nin dilinin Türkçe olduğu, tabelanın acilen düzeltilmesi gerektiği belirtildi.
Haberler.com'da yer alan habere göre, yazıda şu ifadelere yer verildi:
Belediyeniz tabela aydınlatmasında Türkçe ifadelerin (T.C Kocaköy Belediyesi) kapalı, Türkçe harici ifadelerin ise açık olduğu tespit edilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin dili Türkçedir. Gerek 2709 sayılı Kanun (Anayasa) gerekse de 1353 sayılı Kanun Türkçe'nin kullanılması hususunda kamu kurumları adına emredici niteliktedir ve aksi bir uygulama mümkün değildir. Aydınlatma veya karartma yoluyla Anayasa ve Kanunların etkisiz hale getirilmesi düşünülemez. Tabelada arıza kaynaklı bir kısmi karartma var ise arızanın giderilmesi yahut kasti bir karatma var ise sorumluların tespit edilebileceği biçimde soruşturma yapılması zaruridir.
Söz konusu tutanakta yer alan ve görsel ile ispatı sağlanmış olan acziyetin, yukarıda anlatıldığı şekilde ivedilikle giderilmesi ve sonucundan Kaymakamlığımıza bilgi verilmesini rica ederim."

Sözcü
Joe Biden başkan seçilirse en çok TL kaybedecek! İşte 4 vahim senaryo57 izlenme
Turizm Bakanı'nın firması için skandal iddia!102 izlenme
İddialar ayyuka çıkınca 1 milyon aday devlete seslendi: “Dokunma!”104 izlenme
İmamoğlu'nu hedef alan Esenler Belediye Başkanı İBB'den 1.3 milyar TL ihale almış!724 izlenme
750 bin Filistinli Türkiye’ye mi geliyor? ABD eski Büyükelçisinden kritik açıklama33 izlenme
Savcının '15 yıl' istediği 5 yaşındaki kız çocuğuna yapılan istismara beraat çıktığını biliyor muydunuz ?1028 izlenme
İYİ Parti’den hükümete elektrik ve doğalgaz indirimi teklifi!96 izlenme
Saatlerce deprem bölgesine gidemeyen AFAD'dan yeni skandal55 izlenme
Muhittin Böcek duyurdu! Hülya Koçyiğit'in damadına şok!
Özgür Özel Ferdi Zeyrek hayrına lokma dağıttı vatandaş dert yandı: "Sayın Genel Başkanım emeklilerimiz aç, ölüyoruz. Başkanım erken seçim istiyoruz"
Kadına şiddeti önleme merkezi müdürü, 11 kadını tacizden açığa alındı!
Seçim Kanunu değişikliği için hazırlıklar tamamlandı: Her şey Erdoğan için!