2017’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Ali Erbaş’ın sekiz yıllık görev süresinin dolmasının ardından yerine İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Diyanet İşleri Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Arpaguş getirildi.

1967’de Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde dünyaya gelen Safi Arpaguş, ilahiyat alanında uzmanlaşmış bir akademisyen ve tasavvuf araştırmacısıdır. Eğitim hayatına İmam Hatip Lisesi’nde başlayan Arpaguş, 1985’te buradan, 1990’da ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1992’de araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine adım atan Arpaguş, 1994’te “Aziz Mahmud Hüdâyî’nin Nasâyıh ve Mevâiz” başlıklı yüksek lisans tezini, 2001’de ise “Mevlânâ’nın Dîni Anlatım Metodu” üzerine hazırladığı doktora çalışmasını tamamladı.
2008 yılında doçent, 2014’te profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde uzun yıllar görev yapan Arpaguş, 20112021 arasında fakülte dekan yardımcılığı görevini yürüttü. Arpaguş, 2021’den bu yana İstanbul Müftüsü olarak görev yapıyordu.
Sözcü
Korgeneral Osman Erbaş şehit olduğu gün ‘şehitlik keşke bize de nasip olsa’ demiş...44 izlenme
'AKP için büyü bozuldu'139 izlenme
AKİT yazarı Dilipak'tan Erdoğan'ı kızdıracak anket değerlendirmesi! "Gidişat iyi değil"26 izlenme
Bakan açıkladı! Emeklilere maaş farkı ne zaman ödenecek?680 izlenme
AB’den skandal hamle! "Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştık"97 izlenme
'Yobaz' doktor hakkında tartışmalı karar9 izlenme
AK Partili vekilden çarpıcı mülteci çıkışı: Demografik yapıları bizimle aynı, onları yabancı kabul edemeyiz26 izlenme
Buğday ithalatında dünya rekoru kırdık!78 izlenme
Tarikatçı Hüseyin Çevik, Menzil Şeyhinin ultra lüks aracını böyle savundu: ‘Zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor. Parası olmayan konuşuyor sadece. Oğlum sana ne ya’
CNN Türk canlı yayını karıştı! Abdülkadir Selvi ve İsmail Dükel birbirine girdi
Kadın yürüyüşüne engel! İstiklal Caddesi kapatıldı
Sedat Peker gündeme getirmişti: Soylu'ya yakın isim kasasını doldurdu!