Gelin sizi 2012 yılına götürelim…
FETÖ’nün devletin hemen hemen her kademesinde en güçlü olduğu o dönemde, en çok konuşulan kurumlardan biri de ÖSYM idi.
Çalınan sorular konuşulurken, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavında da şifre iddiaları gündemdeydi. Tartışmaların odağında, eşleriyle birlikte sınavda derece yapan isimlerin olmasıydı.
Fethullahçılar yargı içinde daha hızlı şekilde örgütlenmenin şifresini çözmüştü.
Peki, o dönemin perde arkasında neler oldu?
Odatv’nin edindiği bilgilere göre; dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un girişimleriyle, kitapçıklar yeniden incelenmiş, konu, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gitmişti.
Bugün FETÖ’den yargılanan ÖSYM Başkanı Ali Demir zar zor ikna edilerek derece yapanların kitapçıkları incelendi.
Sonra ne mi oldu?
ÖSYM sınavı iptal etmek zorunda kaldı.
Ancak…
İşte tam da o dönemde FETÖ’nün “örgüt” kısmı devreye girdi ve iptal kararını, Ankara 2. İdare Mahkemesi durdurdu. Mahkeme gerekçesinde, “Şüphe ve sanal ortamda yapılan dedikodu mahiyetindeki duyumların sınavın iptalini gerektirecek nitelik ve yeterlilikte bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.
Soruşturmayı da FETÖ firarisi Şadan Sakınan hemen kapattı.
Sonrasında ise avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavıyla birlikte soruşturmanın odağındaki FETÖ’nün kadroları, hakim olarak mahkeme salonlarındaki yerini aldı.
Soru şu elbette:
O dönem sınavın geçerli sayılmasıyla hakim yapılan FETÖ’cüler arasında olup, bugün halen görevde olanlar var mıdır?
https://odatv.com/iptaledilenosinavtekrarnasilgecerlisayildi06012024.html
İran'da korkulan oldu! Birleşmiş Milletler açıkladı38 izlenme
Maltepe’de sayım yeniden durdu! İlçe Seçim Kurulu 400 sandığın yeniden sayılmasını istedi!143 izlenme
Seçimin faturası çok ağır oldu: Borç stoku bir ayda 882 milyar TL arttı!54 izlenme
CHP'de butlan yönetimi 8 il başkanını görevden aldı19 izlenme
Memleketin geldiği nokta! 75 yaşındaki kadına evinde gaspçı dayağı!293 izlenme
‘Artık yeni normalimiz’ diyerek felaketi açıkladı: "Türkiye hazırlıksız yakalandı, firmalar batacak"40 izlenme
Güldal Mumcu 31 yıl sonra Uğur Mumcu suikastındaki karanlık noktaları açıkladı48 izlenme
Deprem sanığı, Erdoğan ve Aliyev'e dondurma kesti29 izlenme