14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere günler kala dolar ve euro kuru tarihi zirvelere doğru giderken ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
"Dolar’ın suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı" diyerek ekonominin geldiği noktaya dikkat çeken Demirtaş, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
“ŞU AN BIRAKILSA 2425’Lİ SEVİYELERE GELECEK”
"Doların suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı. İhracatçı bu suni baskılamadan dolayı rahatsız. Dolar/TL 1.5 seviyesinden saçma sapan yanlış ekonomi politikası ile 1315’lere çıkınca enflasyon tetiklendi. Çalışan maliyetleri, hammadde maliyetleri fırladı.Şimdi ise 19 seviyesinde suni olarak tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 2425’li seviyelere gelecek. Çünkü İhracatçının malını rahat satabileceği yer burası.”
“10 YIL BOYUNCA YAZDIM”
“Cin bir kere şişeden çıktı. Şişenin ağzını elinizle kapatmayın. Elinizi yırtıp geçecek” diyen Özgür Demirtaş, “Yapmanız gereken şey: MB bağımsızlığı. Liyakatli yöneticilerle yönetmekti. Bunları 183629263936193739 kere yazdım. 10 yıl boyunca yazdım. Dinlemediniz. Sonuç ortada. Elinizi şişenin üstüne koyunca şişenin içinde yarattığınız kimyevi reaksiyonu geri çeviremezsiniz…" dedi.
“500 VE 1000 TL’LİK BANKNOTLARI ÇIKARIN”
Öte yandan Yeni banknotların çıkarılması gerektiğini de öne süren Demirtaş, “Bakkala bile giderken yanımızda bir avuç dolusu pbeara taşımamız gerekiyor. 500 ve 1000 TL’lik banknotları çıkarın. Olan oldu …” ifadelerini kullandı.



Yeniçağ
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Erzurum'daki olaylara ilişkin açıklama: Uzman çavuş tutuklandı34 izlenme
İmamoğlu'ndan Tanju Özcan kararına tepki: "Bu hukuksuzluğu pervasızca yapanlar and olsun ki bağımsız yargı önünde hesap verecek"18 izlenme
Yılmaz Özdil’in Zarrab yorumu, salonu gülmekten kırıp geçirdi !163428 izlenme
AKP'li Güler'e vatandaşlardan Sivas'ta büyük protesto! “Anamızı bellediler 23 sene, emekliyiz biz. Mahvettiler bizi ya. Eleştirmeyelim mi kardeşim?”32 izlenme
Metrobüste başörtülü teyzeden Atatürk düşmanına ders !1260 izlenme
Canan Kaftancıoğlu hakkında hapis istemi!35 izlenme
Bir haftada 5,5 milyar lira borç daha takibe takıldı24 izlenme
Atatürk’e hakaret eden TikTok kullanıcısı tutuklandı53 izlenme