Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Beyoğlu’ndaki Emekli Evi ziyaretinde konuştu.
Özel’in konuşmasından satır başları şu şekilde:
“İş hayatında alın terini döken, gözünün nurunu akıtan, dirsek çürüten emekliler memleketi bugüne getirdi. Memleket, bugünlere ulaştıysa emekliler sayesinde ulaştı. Şimdi rahat edecekleri günlerde tarihin en büyük ekonomik krizi karşısında onlara sahip çıkması gereken devlet, onları bu krizle baş başa bırakıyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi ilk iktidara geldiğinde bir emekli maaşı, 1,5 asgari ücretti. Hiç dokunmasalar bugünkü 1,5 asgari ücreti uygulasalar en düşük emekli maaşı 25 bin lira olması gerekiyor. Sözde zam yaptılar, emekli maaşı 12 bin 500 lira oldu. 25 bin lira olması gereken emekli maaşı 12 bin 500 lira! İstanbul Planlama Ajansı bir çalışma yaptı, İstanbul’da bir emekli en az ne kadarla geçinebilir? 25 bin lira hesabını onlar da buldu. Ama AK Parti geldi, emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğim, enflasyon hesabına göre zam vereceğim dedi; geldiğinde 1,5 asgari ücret olan en düşük emekli maaşı bugün 0,6 asgari ücret.
Emekliler AK Parti geldiğinde, Tayyip Bey başbakan olduğunda en düşük emekli maaşıyla 8 tane çeyrek altın alıyorlardı. Bugün bu maaş 3 çeyrek altın almıyor. Cepten en az 5 çeyrek altın gitti. Bir şey nerede aranır, kaybedilen yerde? Biz nerede kaybettik 5 çeyrek altını, seçim sandığında kaybettik. AK Parti geldi, 5 çeyrek altını kaybetti; AK Parti gidecek, kaybettiklerimizi bulacağız.
Başka çaresi yok. Miting yaptık seçimden önce, anlatamadık. Emekliler seçimde bunlara oy vermediler, ikinci parti yaptılar; anlamadılar. Anketler oluyor; CHP birinci, bunlar ikinci, anlamıyorlar. Yine emekli mitingi yaptık, anlamadılar. Yine gitmiş sefalet ücreti veriyor, böyle geçim olur mu? Geçim olmazsa ne olur? Geçim olmazsa seçim olur, başka çaresi yok. Geçim yoksa seçim var! Bunun için biz sizin için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: TELE1
Türkiye'de 70 lira olan Türk birası Rusya'da 20 liraya satılıyor31 izlenme
TCDD, menfezin hatalı inşa edildiğini söyleyen raporu 'es geçmiş'81 izlenme
Özgür Özel Avcılar'dan Erdoğan'a seslendi: "Dışarıda bir tane AKP'li belediye başkanı kalmaz"15 izlenme
817 lira fatura geldi, itiraz üzerine 96 liraya düşürüldü85 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen belediyede şok! Alacaklılar belediye kapısına dayandı!156 izlenme
AKP'li belediye tarihi geçmiş ürünleri yardım diye vatandaşa dağıttı34 izlenme
Rusya'dan Türkiye'yi zora sokacak yağ haberi52 izlenme
Araplara satmak için yapılan villaların altından hangi siyasetçiler çıktı?1967 izlenme
Kadıköy 23 Nisan’a hazır!
Deprem sonrası Prof. Dr. Üşümezsoy'dan kritik uyarı: "Bu bir işaret"
Asgari ücrete acil ara zam çağrısı, CHP'den dikkat çeken 'enflasyon' çıkışı
CHP'li Akdoğan resmi tören için uyardı: "Özel olarak getirtilip 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganı atacaklar"