Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün, Washington'un Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına yardım eden finans kuruluşlarına yaptırım uygulamasının önünü açan bir başkanlık emri imzaladığı belirtildi.
Konuyla ilgili CNBC adlı televizyon kanalında konuşan ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, ülkesinin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımları daha da sıkılaştıracak olan başkanlık kararnamesiyle birlikte bankaların faaliyetlerini gözden geçirmeleri gerekeceğini söyledi.
Adayemo'nun verdiği bilgiye göre bankalar Rusya'nın yaptırımları ihlal etmesine bilinçsiz olarak bile yardımcı olurlarsa yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekler.
Adeyemo CNBC ile yaptığı söyleşide, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için silah ve ekipman temin etmesini engelleyen ABD yaptırımlarına çoğu büyük finans kuruluşunun uyduğunu belirtti.
KULLANILMADIĞINIZA EMİN OLUN
Ancak Adeyemo, bugün imzalanması beklenen yeni kararname ile Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde faaliyet gösteren bankalara artık yaptırım uygulanabileceğini ifade ederek, söz konusu kuruluşların yaptırımların ihlaline farkında olmadan bile alet olmaları halinde yeni yaptırımların hedefi haline geleceğine dikkat çekti.
Adeyemo, "Finans kuruluşları için bu kararname şu anlama geliyor, yaptırımlara maruz kalmamak için Rus paravan şirketler tarafından kullanılmadığınıza emin olmak zorundasınız" dedi.
YÜZLERCE KİŞİ VE ŞİRKETE YAPTIRIM UYGULAMIŞTI
ABD, şirketleri Rusya'ya uygulanan ABD yaptırımlarından kaçmamaları konusunda defalarca uyardı ve Moskova'nın bu önlemleri aşmasına yardım etmekle suçladığı Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'deki firmaları hedef almıştı.
Bu ayın başlarında ABD, Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasını hedef alarak Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere yüzlerce kişi ve kuruluşa yaptırım uygulamıştı.
Üst düzey ABD'li yetkililer aynı zamanda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkelere de seyahat ederek işletmelerin ABD kısıtlamalarına tabi kuruluşlarla iş yapmaları halinde G7 pazarlarına erişimlerini kaybedebilecekleri uyarısında bulunmuştu.
Sözcü
Primlerden yakınan SGK Başkanı Raci Kaya: "Düşük maaşın sebebi emeklilerin ölmemesi"8 izlenme
Vatandaşa bir dokun bin ah işit... "Açım, işsizim, çaresizim!"86 izlenme
Ek MTV yönetmeliği önerisi Meclis'ten geçti! 2 eşit taksitte ödenecek27 izlenme
Mersin'de genç kızların fotoğraflarını çeken kaçak Afgan sapıklara linç girişimi! Kaçak Afganları vatandaşların elinden Jandarma kurtardı49 izlenme
Son dakika! Mansur Yavaş hakkında iddianame hazırlandı!479 izlenme
6 maddede 'Fatma Zehra Kınık' davası! 'Suçlunun haklı çıkmaması' için diyerek tek tek anlattı29 izlenme
Çağdışı kafanın zulmü karşısında sevinç çığlıkları attılar !1446 izlenme
Cumhur İttifakı'nda gerilim tırmanıyor: Hedefte MHP'ye yakın avukat var!13 izlenme