ABD ile Türkiye arasındaki Brunson krizi devam ederken, ABD Ortadoğu’da ve Akdeniz’deki planlarına devam ediyor.
Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, 'Doğu Akdeniz'de bu tahriğe dikkat' başlıklı yazısında bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti.
Gazeteci – Yazar Çekirge, Kıbrıs Rum Kesimi'nin adımlarını ve olası sonuçlarını kaleme aldı. Çekirge, Rum kesiminin yeni ortaklıklara başladığını ifade ederek, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'nın bu kapsamda üs istemek için Güney Kıbrıs'a geldiğini belirtti.
Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki doğalgaz arama gerginliği devam ederken bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Rum kesiminin “yeni ortaklıklara” başladığını söyleyen yazar Fatih Çekirge, bölgede Fransızlara üs verilmesinin ardından ABD Kara Kuvvetleri Komutanı'nın da askeri üs istemek için Güney Kıbrıs'a geldiğini ifade etti.
Çekirge, İsrail'in de halihazırda Rum kesimi ile doğalgaz arama anlaşmasının bulunduğunu hatırlattı.
Güney Kıbrıs'ın "Amerikan şirketi ExxonMobil’in de 2018’in ikinci yarısında sondaj çalışmasına başlamasını bekliyoruz." açıklamasını hatırlatarak, "Irak’tan Kuveyt’e kadar petrol devi Exxon neredeyse, ABD ordusu orada değil midir?" sorusunu soran Çekirge, Güney Kıbrıs'ın, Türkiye'nin ABD ile yaşadığı krizi de fırsat bilerek, Doğu Akdeniz'deki Türk haklarını oldubittiye getirmeye çalıştığını öne sürdü.
"BİR TEZGAH, BİR TAHRİK SEZİYORUM"
Çekirge, "Türkiye 2018 yılı ortalarında Akdeniz’de doğal gaz arayacağını açıklamıştı. İşte şimdi buna karşı bir tezgâh, bir oyun, bir oldubitti, bir tahrik seziyorum” dedi.
https://www.siyasetcafe.com/abdkibristayenitezgahpesinde39323h.htm
Daha önce “Sonuna kadar açın kombileri” diyen AKP’li yandaş Abdurrahman Uzun’a sahnede doğalgaz faturalı protesto!39 izlenme
Bu ifadeyi veren kadın tutuklandı: "Erkek polis göğüslerime dokundu ben o sırada altıma kaçırdım"12 izlenme
CHP'li Mahmut Tanal, AKP Yozgat vekili Abdülkadir Akgül'ün 4 yerden 75 Bin TL maaş aldığını ortaya çıkardı !1693 izlenme
Atatürk’ün çıkardığı yasayı deldiler! 200 bin lira ödeyen yabancı gemilere denizlerimiz açıldı!41 izlenme
Özgür Özel 'boykot' dedi AKP'liler akın etti: Pazarlama uzmanları Espresso Lab'ı bekleyen tehlikeyi yazdı27 izlenme
KPSS Türkiye birincisiydi mülakatta elendi!1677 izlenme
Yılmaz Özdil ÖSYM'nin soracağı soruyu açıkladı66 izlenme
Aziz İhsan Aktaş dosyası UYAP'ta kapandı! Avukat Hüseyin Ersöz anlattı11 izlenme
Açılım süreci anketi: Partilerin oy oranı değişti
Çifte maaş yasayla güvenceye alınıyor
Trafik polisi 'trafik levhasının arkasına gizlenerek' güya kırmızı ışıkta geçen araçları kaydediyor !
Dünya Bankası, Taliban'ın yönetime geldiği Afganistan'a yapılacak ödemeleri durdurdu